VPNinfo.dk – Alt om VPN Virtual Private Network

juni 19, 2016 by Stanley

VPN står for Virtual Private Network og er navnet på en teknologi, der bruges til at sikre internetforbindelser. Sikringen sker ved anvendelse af avanceret krypteringsteknologi, der koder datatrafikken, hvilket gør den umulig at overvåge for uvedkommende. I samme ombæring bliver brugeren af VPN-forbindelsen også anonym, da dennes IP-adresse skjules.

 

VPN er helt lovligt at anvende og er ubetinget den nemmeste måde at sikre en internetforbindelse både for privatpersoner eller professionelle.

 

En VPN-forbindelse fungerer ved, at brugeren forbinder til en VPN-server, hvor ved den krypterede og hermed sikre forbindelse oprettes. Herefter vil brugerens forbindelse videre ud på nettet foregå gennem VPN-serveren, der således fungerer som en slags “mellemmand”.

 

Alle data, som udveksles frem og tilbage mellem websteder og bruger, går altså igennem VPN-serveren, der koder dem med ubrydelig kryptering. Teknologien bag VPN-forbindelser er kompleks, men nem at anvende takket være skræddersyede VPN-apps, der nemt kan anvendes af alle og er tilgængelig til praktisk taget alle platform (Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS mv.)

 

VPN sikrer internetforbindelsen mellem bruger og VPN-server, hvilket vil sige, at det er umuligt for uvedkommende at overvåge og/eller opsnappe følsomme oplysninger så som emails, kreditkortoplysninger, kodeord mv. Den anvendte krypteringsteknologi er så stærk, at den i praksis ikke kan brydes af hverken hackere, politi eller efterretningstjenester.  Ud over den høje sikkerhed giver VPN en række andre sidegevinster som anonymitet og større frihed på nettet.

 

Forbundet til en VPN-server er brugerens egen IP-adresse skjult og kun VPN-serverens adresse vil være synlig. Den deles med alle andre forbundet til samme server, hvilket gør det umuligt at spore den enkelte bruger. Forbundet til et VPN er man derfor helt anonym på nettet og det vil udefra se ud som om, at man fysisk befinder sig samme sted som VPN-serveren.

 

Det giver udover sikkerhed og anonymitet også andre fordele som f.eks. at kunne omgås censur og at få adgang til websteder og -services, der ellers er forbeholdt begrænsede geografiske området. Det kan f.eks. være at bruge Youtube og Facebook i lande som Kina, Iran mv., at set amerikansk Netflix fra Danmark eller at få adgang til DR og TV2 fra udlandet.

 

På VPNinfo.dk findes længere og dybere forklaringer af, hvordan VPN virker og hvordan man selv kommer igang med at bruge VPN. Der er anmeldelser af udvalgte VPN-udbydere beregnet til at hjælpe nye brugere med at finde den VPN-service, som bedst passer til deres behov.

 

Anmeldelserne rummer grundige gennemgange af populære og anbefalelsesværdige VPN-services som HideMyAss, ExpressVPN, Private Internet Access, Hola og mange flere. Hver udbyder bliver set efter i sømmene og vurderes ud fra relevante kriterier som sikkerhed, anonymitet, hastighed, servere, programmer og apps samt ekstrafunktioner, f.eks. Smart DNS, der er med til at gøre servicen særligt interessant.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *