Dansk Smykkedesign

oktober 8, 2014 by jjdenmark

Dansk smykkedesign har indtaget verdenen med storm. Med stadig flere store talenter der kommer til efter at have endt deres uddannelse, ser den store vækst som danske smykkedesignere har i udlandet ikke til at stoppe foreløbigt.

Som en standard efterhånden har dansk smykkedesign en rå, men alligevel et stilrent look der gør at vores smykker passer til alle slags kvinder – selv den unge tennager til den middelalderlige dame.

Dansk design har mange variationer – Ja, faktisk vil du kunne finde smykker der har den klassiske danske stil over sig, mens du også vil kunne spotte dansk smykkedesign, der lige har lånt en smule europæisk eller skandinavisk.

Alt i alt kommer det præcise danske smykkedesign an på hvem det er du køber det af.

Mai Manniche – En af Danmarks smykkeeksperter

Den store vækst indenfor branchen gør selvfølgelig også at nogle af de nye brands vokser sig store. En af disse var Mai Manniche, som i 2005, oprettede sit eget smykkebrand ved navn JEWLSCPH.

Mai Manniche bliver af mange betragtet som en af Danmarks smykkeeksperter, da hun tog branchen med storm med sit fantastiske design.

Hendes talent er blevet belønnet enormt indenfor branchen siden da.

Hun sidder i øjeblikket i bestyrelsen hos Guldsmedebranchens Leverandørforening samtidig med at hun er i kommitéen for det årlige Copenhagen Jewellery Fair, som er en smykkemesse.

Mai Manniche har dog også været på TV i programmet “Kræsne Købere” sammen med en række andre. Som et af Danmarks mest kendte smykkedesignere valgte hun derfor at oprette en blog, som du stadig kan læse i dag.

Til sidst er Mai Manniche også blevet erklæret et af erhvervslivet 100 bedste talenter af berlingske tilbage i 2011.

Hvor Mai Manniche måske sidder tungt på tronen for dem der ikke har den store indsigt branchen bliver hun dog udfordret af andre store brands. Blandt dem er Maria Black som oprettede sit brand i 2010 og som hun opkaldte efter hende selv.

Maria Black har siden 2010 vundet stor fremgang på den internationale scene hvor hun er blevet favorit blandt store kunstnere såsom Rihanna og Scarlett Johansen.

Maria Blacks smykker bliver solgt overalt i verdenen – hendes vækst er endda blevet så stor at hun har åbnet en butik i København der udelukkende sælger hendes smykker.

Kvinden som gav dansk sølvsmykker et nyt design med glatte overflader i stedet for matte er dog ikke bosat i Danmark, men derimod i England, London.

 

Kærestepar indtog dansk smykkedesign

Dansk smykkedesign bliver i høj grad dominere af kvinder – da kvinder jo ved hvad kvinder vil have.

Der er dog enkelte undtagelser som man vil kunne få øje på – en af disse er brandet Lind & James som er blevet oprettet af kæresteparret Kevin James og Stina Lind.

Fælles for de to direktører er at de tog en kunstuddannelse i London på et af de mest anerkendte skoler i verdenen, nemlig Sir John Cass.

De to designere spiller den mest centrale rolle i deres eget firma, da de samarbejder om stort set alle smykke der bliver sendt ud i en kollektion.

Designet er kommer fra kæresteparret udstråler mange forskellige detaljer – alt lige fra humor til latter til sorg. Selv mener de to dog at deres design går efter den selvsikre kvinde.

Ligesom Maria Black og Mai Manniche sælger disse smykker også verden rundt, hvor de blandt andet sælger til en butik i Dubai.

Et andet firma hvor der også er en mand der arbejder sammen med en kvinde er Jensen og Jørgensen. De er ikke ligeså kendte som de andre store talenter vi har at byde på, men dog en kvalitetsbevidst virksomhed.

I modsætning til mange andre smykkedesignere, designer disse to også smykker til mænd.

Smykker til mænd er en trend som har sine op og nedture – hvor nedturen må siges at slå hårdest på firmaer der også designer til mænd.

Der er dog stor fokus på – både hos firmaerne, men også i medierne, at mænd sagtens kan gå må smykker uden at miste noget af deres maskulinitet.
Håndværket bliver lavet i udlandet og fragtet til Danmark
Hvor det flotte mix af dansk design og innovation bliver lavet hjemme er det dog i høj grad udlandet der laver håndværket.

Det sker for at kunne holde priserne i bund, således at forbrugeren ikke skal betale en ligeså stor sum som ellers for de flotte smykker.

Dog er der mange som ikke anser smykker der er lavet i udlandet som danske, da det er de danske guldsmede der også skal stå for den del af processen og ikke kun designet.

Er man en af de ovenstående vil det være muligt at tjekke markedet inden du køber smykker som du tror er danske. Er du helt i tvivl vil en email til ejerne af firmaet være nok

En ting er dog sikkert: Dansk smykkedesign er kommet for at blive på både den danske og udenlandske scene.

Har du interesse for diamanter og guld anvendt i smukker, kan vi anbefale at læse mere her: Diamanter i smykker


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *