Faldgruber som iværksætter

april 29, 2014 by jjdenmark

Der er i disse år stor fokus på iværksætteri, og det er der naturligvis fordi iværksætteri skal være med til at skabe nye virksomheder og dermed vækst i Danmark de kommende år. Uden nye virksomheder så vil vi ikke skabe nok vækst, og vores lille samfund er dybt afhængige af at der konstant skabes vækst for ellers bliver vi overhalet af udlandet på mange områder, og det har vi naturligvis ikke råd til. Derfor tales der konstant om iværksætteri og der er naturligvis fokus på den unge generation, vi har ganske enkelt brug for at mange flere ønsker at prøve kræfter med iværksætteri, således vi kan få startet nogle nye og spændende virksomheder op.

Det er det Danmark skal leve af i fremtiden, masser af innovative virksomheder, så vi kan konkurrere med udlandet. Men det er naturligvis ikke blot den unge generation som vi gerne skal have i gang som iværksættere, også andre skal gerne byde ind, og derfor har politikerne vedtaget en række nye love, som skal gøre det nemmere at blive iværksætter. Blandt andet er det nu meget nemmere og billigere at oprette et selskab, og det har i flere år været muligt at søge om de såkaldte Vækstlån hvor staten er garant for en del af lånet. Disse vækstlån har været en bragende succes, og hjulpet mange i gang med iværksætteri.

<h2>Det er hård arbejde, at være iværksætter</h2>
Iværksætteri er naturligvis en stor ting for de personer som overvejer at blive selvstændige. En ting er at have en almindeligt job med fast løn hver måned, det er noget helt andet at være selvstændig, sikkerheden er væk, der skal arbejdes mange timer, og end ikke det er måske nok. Der skal tænkes i markedsføring, personale, regnskaber, moms, kundepleje, salg og meget mere. For mange er det for voldsomt og springet fra lønarbejder til selvstændig for stort, og derfor får de aldrig gjort noget ved drømme om at blive selvstændig. Det er naturligvis synd og skam, men hvis man ikke er villig til at ofre job, sikkerhed og fritid i en årrække, så skal man nok alligevel ikke blive selvstændig. Nuvel, det at blive selvstændig er naturligvis ingen garanti for succes, faktisk er det lige modsat, for flere mislykkes med deres iværksætteri end folk der lykkes. Der er med andre ord en række faldgruber som iværksætter.

<h3>Faldgruberne</h3>
Hvilke faldgruber skal du være opmærksom på hvis du overvejer iværksætteri? For det første så skal du stille dig selv en række spørgsmål, og disse spørgsmål skal du svare årligt på.
Kan produktet laves? Kan det sælges? Kan du tjene penge på det? Kan du svare ja til disse spørgsmål, så bør du bestemt komme i gang med iværksætteri, og så er næste step for dig at åbne et selskab. Kan du til gengæld ikke svare ja til alle 3 spørgsmål, så bør du overveje nok engang om iværksætteri er noget for dig lige nu og med det produkt du havde tænkt dig. Hvis du ikke kan tjene penge på det, så skal du naturligvis ikke kaste dig ud i iværksætteri her og nu, men derimod arbejde videre på et nyt projekt, koncept eller revurdere din nuværende plan. Du skal naturligvis ikke give op, iværksætteri er fantastisk, det er blot vigtigt at komme godt i gang og undgå de faldgruber som alt for mange desværre falder i.

Hvis du er klar til at kaste dig ud i iværksætteri, så sørg for at du for alvor har styr på dine budgetter. Er de realistiske eller bør du være mere konservativ? Få evt. en revisor til at gennemgå dine budgetter med dig, således du får en fagmand til at stille dig nogle kritiske spørgsmål, det er meget vigtigt, for hvis dine budgetter ikke holder, så bliver din oplevelse med iværksætteri op ad bakke i starten. Forkerte, optimistiske eller mangelfulde budgetter er en af de helt store faldgruber indenfor iværksætteri, og hvorfor ikke spare dig selv for den ubehagelige oplevelse. Få styr på dine budgetter, det betaler sig uden tvivl i længden, og i stedet for at skulle kæmpe med budgetter og manglende penge i starten, så kan du fokusere på at udvikle virksomheden, ganske enkelt fordi du nu ved at der er helt styr på budgetterne, det giver en dejlig ro og god fornemmelse, og dermed bliver iværksætteri meget sjovere for dig.

Hvis du mener du er klar til iværksætteri, så skal du nu have oprettet et selskab og fundet dig et navn til dit selskab. Du kan naturligvis altid ændre navn, men brug lidt tid på at tænke over et navn, det er en klar fordel hvis du vælger et godt og passende navn fra starten. At skifte navn senere er altid forbundet med udgifter.

Udover hjælp til budgettet, kan du få gratis rådgivning igennem de mange vækstcentre fordelt over landet. Her kan du gratis få adgang til vejledning fra advokat, revisor og markedsførings kyndige personer. Der afholdes med jævne mellemrum gratis kurser i iværksætteri og de udbydes også af forskellige firmaer. Det kan stærkt anbefales at deltage i både revisions kurset og et kursus i iværksætteri.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *