Gode råd til indendørs maling

april 18, 2016 by millevm

At male indendørs kan virke lige til, men sådan er det langt fra for mange. Vi kommer højst sandsynligt alle til at male på et tidspunkt i vores liv enten ved ind-eller udflytning, og derfor er det godt at vide, hvordan man griber arbejdet an.

Inden du begynder

Sørg altid for at have støvsuget rummet, du vil male i. Du bør også altid støve væggene af med en vådklud, så du ikke maler på støv. Er der huller, søm med mere i væggen fra for eksempel billeder, bør du altid få lappet dem til med spartel. Sørg for at jævn det godt ud, så du får et lige resultat.

Husk at dække godt af

Malerarbejde sviner og kan skabe skader på gulv, paneler og så videre, hvis du ikke dækker godt af. Du undgår også, at have maling ud over det hele, og faren for at nogle tager det med rundt i hele huset.

Har du gulvtæppe anbefales det, at du benytter dig af plastik. Benytter du papir på et gulvtæppe, kommer der meget nemt huller i, og malingen kan efterfølgende trænge ned i og derved forårsage skader. Maler du derimod på trægulv, anbefales det, at du benytter papir, da det er nemt og hurtigt at tape fast til gulv og paneler.

For at have god plads, bør du placere dine møbler i midten af rummet, så det ikke bliver en forhindringsbane at male. Du undgår hermed også at komme ud i vanskelige stillinger, der kan skade din fysik og ikke mindst undgår du også at ødelægge dine møbler. Dæk gerne dine møbler og dit inventar til med plastik. Så er du sikret, at malingen ikke trænger igennem.

Lys og temperatur

Ved indendørs maling, bør du altid gå efter at male i en temperatur af 20 grader. Maler du i køligere omgivelser, er malingen længere tid om at tørre. Maler du i varmere temperaturer, bliver resultatet af malingen ringere.

Når du maler er det enormt vigtigt, at belysningen er i orden. Er den ikke det, så risikerer du at overse fejl – også kaldet for helligdage. Det er surt, at skulle bruge tid og energi på at rette dem til efterfølgende. Så hellere får det gjort rigtigt i første omgang. Det mest optimale er derfor at male i dagslys, hvis du har mulighed for det. Har du ikke det, bør du have nogle kraftige malerlamper, der kan lyse rummet op for dig.

Held og lykke med maleriet!


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.