Guide: Kredikort eller kviklån?

november 14, 2016 by s-pengeinfo

Det er blevet mere og mere populært at optage et lån til sine kortsigtede forbrugsoplevelser, som f.eks. køb af elektronik, rejser, biler og meget mere. Dette har betydet, at mange danskere har gældsat sig i dyre og hurtige kviklån.

I mange tilfælde har det betydet, at man er kommet ud i gældsfælder, som har været svære at komme ud af, og mange danskere ender dermed i RKI.

Et nyt og populært redskab til at låne penge er ved at få et kreditkort. Med et nyt kreditkort vil du ofte opleve, at du kan få en lang række fordele og bonusser, hver gang du handler ind og shopper ting på nettet. Derudover vil du kunne få rentefrie kreditter på op til 45 dage.

De bedste kreditkort fås ofte ikke hos de store banker, men derimod hos banker som Bank Norwegian, Santander med videre. Disse banker har specialiseret sig i at tilkoble en lang række bonusser og fordele med deres kreditkort.

F.eks. hos Bank Norwegian kan du få bonus point til fly og hotelrejser hver gang du bruger kortet på enten internettet eller til at lave dine daglige indkøb. Derudover tilbyder Bank Norwegian op til 45 dages gebyrfrihed, hvilket betyder, at du kan ”låne” penge i op til 45 dage uden at du skal betale noget for det.

Hvad er så ulempen ved at få et nyt kreditkort?

Sammenligner man det med et kviklån, er der ikke mange ulemper, men der vil selvfølgelig altid være omkostninger ved at skulle låne penge et andet sted – og dette gælder også for kreditkort.

Hos f.eks. Bank Norwegian så har man ”kun” 45 dages gebyrfrihed, og overskrider man først det, så begynder det at blive dyrt. Hvis du ikke når at betale tilbage i den periode, vil du blive pålagt strafrenter, som svarer til samme renter du har på et kviklån. Det betyder, at du hurtigt kan komme til at betale mange penge for at låne penge på dit kreditkort.

Findes der andre typer kreditkort?

Ja, der findes en lang række forskellige kreditkort. I Danmark har der været en tendens til at man kun bruger det kreditkort eller betalingskort, som man får af sin egen bank. Men der er rig mulighed for at ”shoppe” rundt efter betalingskort andre steder, og f.eks. i Norge er det helt normalt at man har op til 4-5 forskellige kreditkort fra forskellige banker, som hver især giver forskellige rabatter og muligheder. Det kan f.eks. være til bonuskort til benzin, shopping, rejser og meget mere.

Det forventes at der i løbet af 2017 vil komme langt større fokus på kreditkort med bonusser på.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *