Husk at forsikre din bil

maj 7, 2015 by Hanspedersen

For at en bil er lovpligtig køreklar til de danske veje skal den være dækket af mindst én forsikring, som bl.a. beskytter ejeren mod krav fra andre bilister under uheld. Du kan f.eks. være kørende i en ældre bil uden stor værdi og være skyld i et sammenstød med en anden nyere og ikke mindst dyrere bil.

Uden en forsikring står du selv med ansvaret for at betale skaden, hvilket kan betyde stor gæld og flere års tilbagebetaling. En forsikring beskytter på denne måde borgere mod uventede situationer, hvor skylden ligger på deres side.

Der er dog ingen regler om, hvor høj en selvrisiko du må have på din bilforsikring. For at spare penge kan du derfor sætte den højst muligt, mens du så til gengæld skal betale så meget mere, hvis uheldet er ude.

 

Uheld kan udløse skrotpræmie

Uheld med flere implicerede biler giver naturligvis større erstatningsansvar samt flere involverede forsikringsselskaber. Du er ikke herre over, hvorvidt andre skal have lavet deres biler eller om de vælger at se igennem fingre med de påførte skader.

Efter et givent uheld bør du indgå i dialog med den skadeslidte for at udveksle kontaktoplysninger og for at snakke det videre forløb igennem. I denne dialog kan du også få klarhed over, om den anden part ønsker at få udbedret eventuelle skader, og dermed om det kommer til at koste dig økonomisk.

Har du en høj selvrisiko på din bil og kan det ikke betale sig at udbedre skaderne, bør du overveje skrotning af bilen. Ved skrotning får du udbetalt en skrotpræmie på mindst 1.500 kr. og alt efter hvilken autoophugger du vælger at benytte dig af, kan du sagtens få flere penge end skrotpræmien.

Den merindtægt der kan være ved en skrotpræmie afgøres ud fra bilens model, årgang og den situationelle pris på metal. Nogle autoophuggere udbetaler f.eks. en skrotpræmie på mindst 2.500 kr., selvom bilen ikke har nævneværdig mere værdi end den normale skrotpræmie på 1.500 kr.

Som regel skal du for at modtage denne ekstra pose penge købe en anden bil hos autoophuggeren, men står du og alligevel mangler en bil, kan du drage fordel af situationen. De fleste autoophuggere er til at forhandle med, og du kan med en god forhandlingsstrategi presse prisen på bilen yderligere ned.

 

Sammenlign forsikringer før du vælger

Med et nyt køretøj skal du igen til at træffe beslutning om, hvor du skal købe forsikring. Det er naturligvis oplagt at du vælger det samme forsikringsselskab, som du havde tilknyttet til den skrottede bil, men ved at undersøge markedet kan der dog være en del penge at spare.

Der findes flere hjemmesider, hvor du kan sammenligne bilforsikringer og blive kontaktet med uforpligtende forsikringstilbud. Selskaberne forsøger at flytte alle dine forsikringer hen til dem, da de så kan give en lavere pris, hvilket også gør det mere overskueligt for dig at have forsikringerne samlet ét sted.

Husk dog at indhent flere forsikringstilbud, så du efterfølgende kan sammenligne ud fra bl.a. dækningsgrad, service og ikke mindst pris. Et af forsikringsselskab som regnes blandt de største og mest seriøse i Danmark er FDM, hvor du kan læse om bilforsikring hos dem via deres hjemmeside. Foruden FDM er også Tryg, Alm. Brand og Alka værd at anbefale, når du skal bruge en ny bilforsikring, da alle disse er i stand til at tilbyde hus-, personlig-, rejse- og naturligvis bilforsikring.

Skrevet af Adam Juhl Hansen


1 kommentar

  1. Skrotbil siger:

    VI AFHENTER SKROTBIL OG BRUGTE BIL I KØBENHAVN
    Vi Har Dks Bedste Skrotpriser På Brugter Biler….Autoskrot Priser
    Dk”s højeste og bedste skrotpræmie for skrotbiler. Skrotpræmie i København
    jern pris falder ned hver dag ???

Sorry, the comment form is closed at this time.