Internet hvordan – mulighederne i 2013

december 3, 2013 by jjdenmark

 Vi er i dag alle sammen afhængige af internet, nogle vil ikke indrømme det, men det er ganske enkelt en kendsgerning, hvad enten vi vil det eller ej. Vi arbejder online, betaler regninger online, banken er flyttet online, dokumenterne fra det offentlige sendes elektronisk. Med andre ord, vi er blevet super afhængige af internet, og vi har alle brug for godt internet.

 

Derfor har de fleste danske hjem i dag internet. Vi er online via computere, smartphones og tablets og gerne i døgnets 24 timer. Vi modtager e-mails på vores smartphones, ser film via tablets og Skyper via computeren. Udviklingen er gået ekstremt hurtigt, for få år tilbage havde kun få kendskab til internet, i dag har de fleste smartphones og tablets i hjemmet, selv den ældre generation er kommet online, og nogle producenter har sågar udviklet både computere og mobiltelefoner, som er tiltænkt den ældre målgruppe, mindre avancerede og nemme at anvende.

 

I dag kan vi få leveret internet på mange forskellige måde. Bredbånd, fibernet, via USB stik eller trådløst blot for at nævne nogle af mulighederne. Danskernes stigende forbrug af internet har samtidig åbnet op for en hel ekstrem konkurrence på markedet for levering af internet til både privat og erhverv. Vi skal blot få år tilbage hvor de fleste danskere betalte for forbrug og måtte ringe op via modem, som blokerede for fastnet telefonen når internettet var i brug. Nu er fastnettelefonen stort set udryddet og nu har de fleste en internetpakke, som giver dem mulighed for at surfe nonstop i døgnets 24 timer. Nu betaler de fleste for hastigheden. Bruger man blot internettet til at surfe lidt nyheder, læse e-mails, bestille sommerferien og betale regningerne, så kan man nøjes med en mindre pakke, hvorimod man bør have en større pakke hvis man henter musik og film, eller er meget afhængig af super internet pga. arbejdet.

 

Priserne for internet har også ændret sig, og til fordel for kunderne. De mange udbydere af internet på markedet, har betydet stor konkurrence, og det har presset prisen helt i bund. Internet i Danmark er faktisk ganske prisfornuftigt, og mange betaler blot få hundrede kroner om måneder, og for den sum penge kan de være online døgnet rundt. Internet priser ser ud til at forblive lave, især så længe konkurrencen er så stor som tilfældet er i øjeblikket.

 

Mange køber deres internet sammen med for eksempel TV, og har dermed blot en udbyder. Det betyder ofte store besparelser, og derfor vælger flere og flere at samle TV og internet. Udbyderne er ofte også klar til at opgradere ens internethastighed, hvis man vælger at samle det hele hos en udbyder. Så der er ofte både en besparelse at hente, samtidig med en mulig opgradering. Hvis du ikke allerede har samlet både TV og internet hos en udbyder, så kan du med fordel undersøge mulighederne, og gerne hos flere forskellige udbydere. På den måde kan du vælge det bedste tilbud, og dermed få den bedste internet pris. Hvorfor betale mere end nødvendigt, og husk at det er ganske gratis at indhente tilbud på internet priser.

 

Uanset om du er tilhænger af bredbånd, fibernet eller noget helt tredje, så er internet mulighederne store. De fleste udbydere kan tilbyde alle produkter, og efterhånden kan alle de danske udbydere af internet tilbyde en super hastighed, selv i yderområder er internettet efterhånden ganske fremragende, og hvis du i dag har et ustabilt internet eller syntes hastigheden er for langsom, så er det blot at kontakte din nuværende udbyder, og bede dem fikse problemet. Magter de ikke denne opgave, så må du finde en ny udbyder, der er ingen grund til at være tilfreds med noget middelmådigt, når der er mange andre som gerne vil levere noget kvalitet, og kvalitet til en fornuftig pris.

 

Som udgangspunkt så hænger kvaliteten af internettet, eller mere præcist internethastigheden, sammen med prisen. Dog tilbyder mange udbydere efterhånden så godt internet til så penge, at det snart er ligegyldigt hvilken udbyder du vælger. Det vigtigste er at sikre at deres dækninger god i dit område. Det kan du typisk tjekke på udbyderens hjemmeside, eller måske spørge andre i området som bruger den udbyder du overvejer at skifte til. Er de tilfredse, så vil du sikkert også blive det.

 

Uanset hvilken udbyder du har eller overvejer at skifte til, og uanset hvilken internetforbindelse du er tilhænger af, så er mulighederne uanede. Kontakt de forskellige udbydere, forklar hvilket behov du har og hvordan du gerne vil have dit internet leveret, og bed dem så komme med en pris. Gør det hos alle udbydere af internet, og når du har modtaget alle internet priser, så vurderer du for og imod med alle tilbud, og herefter vælger du det tilbud du finder bedst. Herefter kontakte du blot udbyderen du har valgt, og så vil de sørge for resten. Nemt og hurtigt.

 


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.