Hvem vinder Champions League – Tyskere er storfavoritter

december 8, 2020 by Artikelmanden

Bayern München vandt sidste år Champions League efter at have slået PSG i finalen, og de tyske mestre er igen i år blandt favoritterne til at løfte trofæet med de store ører.

Sidste sæsons Champions League-trofæ endte hos FC Bayern München, der kunne løfte pokalen for sjette gang i klubbens historie. Det gjorde de efter at have besejret Paris Saint Germain i finalen, der blev spillet i Portugal. I denne sæson bliver finalen spillet i Istanbul, og her vil Thomas Müller og co. gøre hvad de kan for igen at være til stede. Der er dog flere hold om buddet, og vi tager her et kig på de største favoritter til at vinde Champions League 2020/2021.

Ver PSG vs. Chelsea – Champions League 2014” – (CC BY-SA 2.0) af Ver en Vivo En Directo

Bayern München

Tyskerne fejede alt modstand af banen i sidste sæson, hvor de vandt alle 11 kampe som de spillede i turneringen. Her scorede de i alt 43 mål, og det gik blandt andet ud over Røde Stjerne der indkasserede seks mål, Tottenham der måtte pille syv bolde ud af nettet, og selvfølgelig mægtige FC Barcelona, der blev udraderet med 8-2 i kvartfinalen. De regerende mestre ser ikke ud til at have taget foden fra speederen i denne sæson, og grundet deres styrke regnes de hos bet365 der tilbyder fodbold odds også som favoritten til at vinde turneringen i år. Således giver tyskerne odds 3.75 på at vinde Champions League. Først skal de dog videre fra gruppespillet, men det virker som en overkommelig opgave, da de møder modstand fra Atlético Madrid, Red Bull Salzburg og Lokomotiv Moskva.

Liverpool

Jürgen Klopps mandskab blev slået ud af Atlético Madrid i sidste sæsons udgave af turneringen, og vil derfor være opsat på at vinde i år. Fansene kunne i sommers juble over klubbens første Premier League -trofæ i 30 år, og det føltes til tider som om, at det i virkeligheden var den pokal de allerhelst ville have. Pokalen kom derfor i hus, og i denne sæson vil de engelske mestre igen have øjnene rettet mod Europa, hvor de også ligner en seriøs udfordrer til titlen. Holdet fik dog et stort chok, da de i oktober måtte se deres anfører og styrmand i forsvaret Virgil van Dijk gå til jorden efter et voldsomt sammenstød med Evertons målmand, Jordan Pickford. Efterfølgende blev det rapporteret at hollænderen havde pådraget sig en alvorlig knæskade, og at han nu er i fare for at misse resten af sæsonen. Bliver det tilfældet vil nordenglænderne alt andet lige stå svækket i Champions League-regi, og de vil for alt i verden håbe at de kan få deres kaptajn klar så hurtigt som muligt. Om ikke andet til de afgørende kampe i Champions League.

Kilde: Pexels

Paris Saint Germain

Og hvad med pariserne. Klubben fra Frankrigs hovedstad har igennem de seneste år investeret massivt i spillertruppen med det ene formål at vinde Champions League. Noget som de aldrig før har prøvet. Mange eksperter har derfor også peget på deres manglende erfaring i europæisk regi, som et af deres svage punkter. Sidste år nåede holdet dog hele vejen til finalen, og de samlede derfor værdifuld erfaring, som kan være til brug for holdet i denne sæson. Formår de at holde Neymar og Mbappe skarpe, vil muligheden for fransk triumf derfor være til stede i denne sæson. Vi kan derfor godt regne med at skulle se PSG i de afgørende stadier af turneringen.

Bayern München regnes altså som den største favorit til at genvinde titlen med de store ører, men de får hård modstand på vejen, hvor både de engelske og franske mestre vil gøre sit for at stoppe dem. Vi kan derfor se frem til endnu en interessant sæson i Europas mest prestigefyldte turnering, hvor der helt sikkert venter masser af drama og underholdning.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *