Vælg de rigtige engangshandsker til opgaven

oktober 15, 2019 by Redaktør 2

Lyserøde nitril engangshandsker

Der er flere, der kan opleve, at de i ny og næ får behov for at benytte sig af nogle engangshandsker. Det er oftest noget, der gør sig gældende i forbindelse med rengøring af for eksempel toiletter, hvor man måske ikke lige har lyst til at stikke sine fingre ned uden nogen form for beskyttelse. Der er således en høj grad af hygiejne forbundet hermed.

Derudover er der også flere, der vælger at bruge dem i forbindelse med madlavning, hvis for eksempel der er tale om noget, der er meget farveægte. Det kan blandt andet være i forbindelse med marinering af kød eller andet, der kan føre til misfarvninger på huden. Og så er der selvfølgelig også mange, der bruger engangshandsker i jobsituationer.

Hav fokus på materialet

Dog er det ikke helt lige meget, hvad det er for nogle engangshandsker, man vælger at gøre brug af. Der er nemlig nogle, der egner sig bedst til de mindre ting, som rengøringen i hjemmet, mens det er andre, der anbefales, at du gør brug af blandt andet som frisør – og dermed til erhverv.

Det skyldes, at der er en meget stor forskel på gummihandsker. Og det er, hvad enten der er tale om materialer og kvalitet.

Find størrelsen

Når man køber engangshandsker, får man dem ofte i større æsker, hvor der er helt op til 100 stk. i en. Og så er det så smart, at der ikke skal tages hensyn til højre og venstre med engangshandsker, idet de alle kan bruges på begge hænder.

Det er dog også muligt at finde æsker, hvor der er 200 stk. handsker i en, og ofte spænder størrelserne fra S til XL. Det er også de mere traditionelle størrelser som S, M, L og XL, der er de mest populære størrelser. Hvis man har brug for nogle, der er mindre som for eksempel XS eller større som XXL eller XXXL, findes der dog også nogle producenter, der laver engangshandsker i sådanne størrelser.

Derfor bør du vælge plastikhandsker

Hvis du tager et kig på en tankstation, vil du opdage, at der her også hænger engangshandsker, som du kvit og frit kan gøre brug af for at undgå, at huden på dine hænder og fingre kommer i en direkte berøring med brændstoffet til for eksempel bilen. Og det med god grund. Der er nemlig tale om et kraftigt materiale, der kan give udslæt og eksem.

Det er de engangshandsker, der går under navnet LDPE eller ’tankhandsker’, og de er kendt for at være gennemsigtige, meget tynde og have en dårlig pasform. Ofte er de for store, og så kan de slet ikke give sig. Det skyldes, at der her er tale om nogle af de billigste udgaver, som skal kunne bruges af alle.

De mest solgte her i Danmark er Abena Quick, og de er da også kendt for at være gode til for eksempel hurtige opgaver som tankning, tage morgenbrød op i en bagerpose og så videre. Til længere tids brug anbefales de ikke og ej heller til rengøringsopgaver.

Du kan også vælge vinylhandsker, latexhandsker eller nitrilhandsker

Du har også mulighed for at bruge engangshandsker som vinylhandsker, latexhandsker og nitrilhandsker. Vinylhandsker er gennemsigtige eller svagt blålige. Handskerne er relativt stive i det, og så går de hurtigt i stykker. De må ikke bruges til fedtede fødevarer eller stærk kemi, men de er billige.

Latexhandsker er lavet af et gummiprotein, og derfor er de typisk hvide eller naturfarvede. De er meget fleksible og har en god pasform, der beskytter mod bioorganismer og kemi. Latexprotein kan dog fremprovokere allergi.

Nitrilhandsker kan fås i de fleste farver, den mest populære er dog hvid. Materialet er en smule sejt, og det er derfor den bedste handske til beskyttelse mod kemi og bioorganismer, og så har de også konkurrencedygtige priser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *