Manchester United viser fordums styrke: Kan de vinde Premier League i år?

februar 19, 2021 by Artikelmanden

Kilde: Unsplash

 

De Røde Djævle har siden Sir Alex Ferguson forlod klubben, ikke kunne leve op til deres vanlige høje niveau. Den skotske manager havde sin sidste sæson i spidsen for Manchester United i 2013, og siden da er det ikke lykkedes den engelske storklub at vinde Premier League. Det ligner dog, at klubben efter mange sæsoner nu er på vej tilbage mod toppen. For efter at have shoppet mellem trænerne, som eksempelvis Louis van Gaal og José Mourinho, ser det endelig ud til, at norske Ole Gunnar Solskjær er ved at få stablet et vinderhold på benene.

Opbakning til Solskjær

Men hvad gør han egentlig anderledes end de andre trænere før ham? Først og fremmest har han fået tid til at forme sit projekt. Tålmodighed er ellers ikke noget, man ser så ofte i Premier League, men klublegenden har altså fået overbevist ejerne om sine trænerevner. Ser vi på den seneste tids gode resultater, er der derfor heller ikke udsigt til, at han forlader holdet lige foreløbigt.

Ole Gunnar Solskjær” – (CC BY-SA 4.0) af Gyjo gate

Således viser Manchester United stor styrke for tiden, hvor de for første gang i mange år igen med er med i spillet om guldet. Holdet sprudler af selvtillid, og der er desuden meget mere kreativitet at spore i deres spil. Det så vi eksempelvis, da Southampton på Old Trafford blev kørt over med 9-0, hvilket var en udligning af det største nederlag i Premier Leagues historie. Det resultat fortæller om noget, i hvilken retning vinden blæser hos de engelske mastodonter.

Manchester United med i toppen

Om de gode resultater er nok til at vinde ligaen, må tiden vise. Vi kan dog konstatere, at de Røde Djævle igen er blevet en stor magtfaktor i engelsk fodbold. Det bliver derfor utroligt spændende at følge dem resten af sæsonen, da det ser ud til, at mesteren skal findes i Manchester. Naboerne fra Manchester City er nemlig i forrygende form, og de regnes hos bookmakerne for at være favoritten til at vinde titlen. Der er dog ikke mange points forskel på de to Manchester-klubber, og tager vi betting brillerne på, er odds 13.00 på Manchester United til at vinde Premier League ikke så tosset. Sammenlignet med andre sæsoner har United hvert fald langt bedre forudsætninger for at vinde i år, og fortsætter de deres gode stime, kan alt ske.

Uanset hvad bliver det spændende at se, hvad de kan drive det til henover de næste par år. For der er ingen tvivl om, at klubben har de økonomiske muskler, der skal til for at spille med på transfermarkedet. De vil derfor have mulighed for at gå ind og overbyde på de allerbedste spillere, og det kan komme Solskjær til gode. Der er nemlig en stor sult på trofæer i klubben. Med tanke på den seneste tids gode resultater, er det ikke utænkeligt, at nordmanden bliver belønnet med et ekstra stort budget i sommerens transfervindue. På rygtebørsen har det længe været kendt, at Manchester United jagter Jadon Sancho, og hvem ved om det lykkedes til sommer. En transfer af den kaliber vil øge holdets chancer for trofæer.

Manchester Uniteds fans kan derfor tillade sig at være optimistiske omkring situationen i Manchester United, der langt om længe ser ud til at gå i den rigtige retning. De er hvert fald stadig med i guldkampen, og fortsætter de deres flotte spil, står de med reelle muligheder for at løfte trofæet, når sæsonen er omme.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *