3 ting der skaber jalousi

marts 5, 2017 by TerapeutCoach

Bliver du let jaloux i dit parforhold? Hvis du oplever langvarig eller tilbagevendende jalousi i forhold til din partner, kan det være fordi, der er nogle grundlæggende ting du mangler i relationen. Vil du gerne være mindre jaloux, kan du derfor arbejde med det ved at blive bedre til at stille krav og udtrykke dine følelsesmæssige behov.

Du mangler bekræftelse

Hvis du tit føler dig jaloux, kan det være fordi du mangler fysisk og verbal bekræftelse af din partner. Hvis din kæreste aldrig siger “hvor ser du fantastisk ud” eller giver dig naturlige fysiske kærtegn i løbet af jeres hverdag, så kan du hurtigt komme til at tvivle på din partners reelle følelser for dig. Får du ikke dækket dit naturlige behov for bekræftelse, risikerer du at gå rundt og føle dig forsømt, hvilket øger risikoen for at du bliver jaloux. Er det noget du kan genkende fra dit parforhold, så kan det være en idé for dig at prøve parterapi København.

Du savner mere åbenhed

Er dit følelsesliv i perioder præget af tung jalousi i forhold til din partner, så kan det hænge sammen med, at du måske savner en mere grundlæggende åbenhed i dit parforhold. Måske får I generelt ikke talt om, hvordan I har det med hinanden, hvad I føler for hinanden, hvad I værdætter ved forhold og hvad I hver især savner. Hvis I ikke taler sammen f.eks. 30 minutter hver dag, kommer I følelsesmæssigt lidt væk fra hinanden, og risikerer at gå og gætte på, hvad den anden tænker og føler. Den manglende åbenhed kan på den måde skabe tvivl og mistro, som jalousien let kan vokse op af.

Du stiller ikke krav

Vender din jalousi tilbage igen og igen, kan det skyldes at du har for vane at ignorere dine følelsesmæssige behov i stedet for at tage dem alvorligt. Hvis du bebrejder dig selv for at være for krævende i stedet for at forholde dig seriøst til dine ægte menneskelige behov, så risikerer du, at du ikke bliver fyldt op af de ting, du har brug for, for at have det godt. Har du svært ved at stille krav, kan det skyldes at du aldrig i din opvækst er blevet støttet i din opvækst i at mærke og udtrykke dine behov, men i stedet er blevet opfordret til at gemme dem væk. Er det et mønster du kan genkende fra dig selv, kan det måske hjælpe dig med terapi København.


1 kommentar »

  1. Jonas123 siger:

    Rigtig fint indlæg og jeg er helt enig i mange af betragtningerne. Man ved jo godt at jalousi kan være ødelæggende og nærmest gift for et parforhold, så det er fedt at få input til hvad årsagen er og hvad man kan gøre ved det. Hvis flere mennesker var villige til at arbejde med sig selv ville mange parforhold have bedre betingelser. Det er der en rigtig god artikel om her: https://www.lovecast.dk/2016/07/19/du-frygter-miste-kan-du-aldrig-elske-fundendt/

    Men tak for godt input! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *