Årby Skole ved Kalundborg er ikke længere farlig for børnene!

marts 26, 2018 by kjaskov

Et fantastisk samarbejde mellem nedrivningsfirmaet og TWO Teknik har givet en PCB-fri skole ved Kalundborg.

Saneringsarbejdet og PCB forseglingen er foretaget af TWO’s PCB-specialister og arbejdet betyder nu, at Årby Skole ved Kalundborg er fuldstændigt fri for PCB. Dermed er skolen ikke længere farlig og forurenende for hverken elever eller lærere.

Inden forseglingsarbejdet gik i gang på skolen blev der konstateret et alt for højt niveau af PCB. Skolen blev undersøgt i 2015 og her konstaterede specialisterne stærkt forhøjede værdier af det kræftfremkaldende PCB.

Da opgaven blev udliciteret var det Søndergaard Nedrivning der vandt opgaven i hovedentreprise. Søndergaard Nedrivning valgte TWO Teknik som leverandør af PCB forsegling samt til at forestå forseglingsarbejdet. TWO Teknik er Danmarks ældste og mest erfarne PCB-eksperter.

Et forseglingsarbejde som dét ved Årby Skole, kræver et enestående samarbejde mellem nedriver og PCB-specialister. Bliver arbejdet ikke planlagt og udført med 100% tilfredsstillelse, så ender forseglingsarbejdet med at blive udført halvt – og det er ikke godkendt.

Cirka 12 måneder efter forseglingen af PCB – blev forureningsværdierne målt- og som forventet var de langt under grænseværdierne og Årby skole kan nu kalde sig for en PCB-fri skole. Til stor glæde for både skoleledelse, kommune, lærere, børn og forældre.

Resultatet er naturligvis noget som både Søndergaard Nedrivning og TWO Teknik stolte af. Det er dog ikke første gang, at Søndergaard Nedrivning og TWO Teknik i samarbejde løser denne type opgaver. Af tidligere sager kan bla. nævnes Bygningsstyrelsen, UCC Ballerup og Solvangsskolen.

PCB forseglingen er udført med PCB spærre produktet SPS Primær. SPS Primær er med sine mange år på markedet, det mest anvendte forseglingsprodukt til PCB og har også den mest solide dokumentation.

Kontakt TWO Teknik her for mere info om PCB forsegling og projektet.


Er du selv ramt af PCB – undersøg det, før det er for sent!
Mange gamle huse – har også gamle vinduer. Disse kan være tikkende bomber, da vinduer og fuger fra 60’erne og 70’erne – meget ofte – er sat i ved hjælp af PCB-holdige fuger.

Ønsker du at få undersøgt vinduerne og om de er inficeret med kræftfremkaldende PCB – så tag fat i en PCB-specialist.

Har du allerede konstateret PCB-holdige fuger – så er det vigtigt at du sørger for at bortskaffe vindeuer og fuger på en korrekt måde. PCB er meget farligt – også selvom fugen med PCB kun forefindes i et enkelt vindue i huset. PCB smitter og spreder sig nemt til byggematerialer der er ved siden af. Du kan hverken lufte eller se PCB.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *