Alkohol afhængighed kan behandles

marts 1, 2014 by dennisak

Et overforbrug af alkohol kan hurtigt ende med afhængighed. Har du ofte trang til at dikke, har svækket evne til at styre hvor meget alkohol du indtager og giver drikkeriet dig en uro i kroppen? Hvis det er symptomer som du ofte oplever, er der stor sandsynlighed for, at du allerede har et alkoholmisbrug eller et problematisk overforbrug, som kræver tilsyn.

Idag tilbyder flere kommuner gratis alkoholrådgivning til borgere der har behov for det. Viser det sig, at du har mistet kontrollen med dit forbrug, kan du komme i hurtig og effektiv alkoholbehandling. Ofte vil kommunen henstille dig til en godkendt behandler, hvilket der findes flere af rundt om i landet.

Hvordan fungerer alkoholbehandling?

Et forløb med alkoholbehandling kan varriere alt efter, hvor omfattende dit misbrug er blevet. Har du derfor drukket for meget i en årrække, er der typisk behov for en mere intensiv behandling, der kan hjælpe dig videre. Der findes derfor både lange behandlingforløb men også korte, på helt ned til uges tid. Med et sådant forløb, er du heller ikke væk fra familien og din arbejdsplads i mere end højst nødvendigt. Det er derfor ofte muligt, at du kan være anonym, såfremt du ikke ønsker at andre eller få skal kende til dit alkoholproblem.

Alkohol påvirker også pårørende

Når vi drikker for meget alkohol skader vi ikke kun os selv og vores krop. Vi skader også vores omgivelser, familien og børn omkring os. Alkohol forgifter kroppen og ændrer den måde vi agerer på i dagligheden. Derfor kan et misbrug også hurtigt komme til at påvirke vores pårørendes liv. Det er derfor aldrig en god idé at skjule sit problem for andre, da dette typisk altid bliver opdaget før eller siden og med endnu større konsekvenser. Arbejd selv på at indse at du drikker for meget, få andres syn på det og vær ikke bange for at hente hjælp udefra.

Valg af alkoholbehandler

Når du vælger hvor du vil behandles, så vælg en godkendt alkoholbehandler med en god historik og se på anbefalinger fra andre. Har andre haft en succesfuld alkoholbehandling hos dem, så er chancen for at du vil få det også stor. Kan du ikke overskue at lave denne research, kan du få andre til at gøre det for dig. Det vigtigste er, at du er indstillet på at komme videre med dit liv.

Der findes mange flere artikler på nettet om alkoholmisbrug. Vi har refererede dig til en af de rigtig gode behandlere i dette indlæg.


2 Comments

 1. Lars Hansen siger:

  Meget lærerig artikel, der er ingen tvivl om, at alt for mange går rundt med alkoholproblemer uden at få den rette behandling. Derfor er det også så vigtigt at ikke kun nå misbrugeren selv men også dennes pårørende – da det ofte er dem, der må tage det første initiativ, hvis der skal ske noget.

 2. De gode råd siger:

  Rigtig god artikel.
  Jeg vælger at kommentere på den sidste del hvor du skriver om det rigtige valg af behandler.
  Dette har du fuldstændig ret i, og jeg vil her “reklamere” for et behandlingscenter som jeg oplever at indeholde en masse gode ting som andre behandlingscentre og klinikker måske ikke har.
  Hos Frederiksberg Centeret (som IKKE er shoppingcentret (-:)- har de en masse tilbud som er SÅ værdifulde.

  Først har de den gratis indledende samtale hvor man vurderer om du egentlig har behov for behandling eller blot rådgivning. Alle samtaler udføres i øvrigt af uddannet afhængighedsbehandlere, men som selv, personligt har haft afhængighed inde på livet – altså de har ikke kun læst sig til uddannelsen.

  Behandling foregår i dagtimerne og er et meget intensivt forløb, men hvor du bor hjemme og du har din normale eftermiddag/aften – altså folk omkring dig behøver ikke kende til din behandling.

  Viser det sig at din afhængighed stikker dybere end som så, har Frederiksberg Centeret en særlig afdeling til at bearbejde den slags.

  Til sidst vil jeg nævne deres pårørendeafdeling som har til formål at hjælpe de pårørende og er du i behandling hos Frederiksberg Centeret – er det 100% gratis for op til 3 pårørende at modtage hjælp.

  Læs meget mere på deres hjemmeside: http://www.frederiksberg-centeret.dk/alkohol-afhaengighed/

Sorry, the comment form is closed at this time.