Begynd til Karate

august 4, 2014 by MMASHOP.DK

Hvis du kunne tænke dig at komme i bedre form, men har endeligt ikke lyst til at bruge masser af tid i en træningslokale i selskab med masser af træningsmaskiner er det en god ide at starte med at træne en kampsport. Ved at træne kampsport bliver du hurtigt en del af et fællesskab hvor kammerateri og fælles træning er i højsæde.

 

Der er mange gode grunde til at starte med at træne karate.

 

Alle kan være med

Stort set alle kan være med og træne karate. Både drenge og piger, mænd og kvinder kan være med. Alt efter ens temperament og ens ambition kan man træne og dyrke karate som en kampsport, motions idræt eller som selvudviklings- og fordybelsesteknik. Og uanset hvilket niveau du vælger at træne karate, vil den med garanti give dig et bedre liv i og med at karate vil styrke dig både fysisk og psykisk. Det kræver ikke meget at begynde til Karate – en Karate Gi og lidt beskyttelses udstyr.

For at dyrke Karate eller anden type kampsport, skal man have en god tandbeskytter og en skridtbeskytter, så dumme skader kan undgåes, eller ihvertfald begrænses mest muligt.

Udmærket motionsform

Karate er en fremragende motionsform som vil fremme dit velvære. Du vil få trænet alle kroppens muskler, navnlig mave, ben og arme. De mange øvelser som fokuserer på udholdenhed, smidighed, hurtighed og balance gør din krop mere udholdende, adræt og reflekserne meget hurtigere. Alle øvelserne bliver trænet ved høj såvel som lav puls. Alle disse egenskaber vil du få masser af glæde af i hverdagen som vil gøre din tilværelse mere fornøjelig.

 

Selvudviklingsværktøj

Udover de fysiske gevinster ved at træne karate er det også en fantastisk redskab til selvudvikling. Dette er en kendsgerning som japanerne har benyttet sig af i århundreder. I og med at man ofte bruger mentale teknikker når man træner karate lærer man samtidigt at fokusere. Dermed lærer du både dine stærke og svage sider bedre at kende og du opnår en højere grad af selvindsigt. Dermed vil du også opleve at du reducerer stress og vil opnå et væsentligt større overskud i hverdagen.

 

Velegnet til skolelever

Gennem mange år har karate tiltrukket både drenge og piger i skoleelevsalderen og dette har ofte været et kæmpe succes for udøveren. Karatetræningen har ofte en stor og positiv indflydelse på eleverne, på sådan en måde som sådan set ingen anden sportsgren kunne gøre. Eleverne opbygger deres selvtillid via karatetræningen. Derudover lærer eleverne om selvdisciplin og de positive effekter denne har på deres hverdag. Og det er på grund af denne selvdisciplin at eleverne begynder at klare sig bedre i skolen og har mere overskud til lektier og lej.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *