Den moderne proptrækker

juni 5, 2016 by Troels J

Det er muligt at finde en proptrækker næsten hvor som helst nu om stunder. Det er en verden fuld af proptrækkere. Hvis du er på udgik efter at gøre et godt køb, vil du nærmest blive chokeret over mængden af forskelligartede proptrækkere på markedet. Proptrækkere kommer i klassiske designs og de kommer i nymodens design forklædt som farvestrålende papegøjer, ja endda sørøvere!

Der findes proptrækkere med brands, som du med garanti har hørt om, og proptrækkere fra brands, som vi tør spise vor gamle hat på, at du aldrig har vidst eksisterede. And that’s a fact!

I denne artikel vil vi se på nogle af de forskellige moderne designs indenfor proptrækkere, som har været tilgængelige på markedet gennem de sidste 20-30 år. Derved kan du forhåbentligt få en bedre ide om, hvilke type af proptrækker, der er den rette for dig. Vi kommer til at se på den karakteristiske lufttryk-proptrækker, den elektriske proptrækker og endelig den populære ‘kaninproptrækker’.

Den moderne lufttryk proptrækker

Denne proptrækker lukker nemt din flaske op ved at skabe et overtryk nede i flasken. Proptrækkeren har en nål, som let kan presses igennem korkproppen. Dernæst trykker man på en knap, eller man bruger proptrækkerens pumpe til at pumpe luft ned under korken, som derved let presses op. Nogle dyrere modeller af denne type proptrækker benytter sig af en patron med kuldioxid til at skubbe proppen op med, men i langt de fleste billige luftproptrækkere bruges almindelig atmosfærisk luft.

Hvis man skal åbne rigtig mange flasker til et jubilæum eller en anden festlig anledning, behøver man derfor ikke længere arbejde hårdt for at trække flasker op! Flere anmeldelser af proptrækkeren, som ligger frit tilængeligt på internettet på sites som eksempelvis e-Bay, er da også meget positive for lufttrykproptrækkeren.

Den elektriske proptrækker

Den elektriske proptrækker kræver et minimum af slid og slæb, før du kan nyde din vin. Med en elektrisk proptrækker bliver optrækning til en leg, hvor du blot skal trykke på en knap og forundres over, hvor let det kan gøres at åbne flasker. Det er også proptrækkeren for den, som er med på proptrækkermoden og følger med tiden.

Den elektriske proptrækker er også god til ældre mennesker og mennesker som har ledegigt, da optrækning er gjort så ubesværet som blot at trykke på en knap. Forskellige tests af den elektriske proptrækker viser, at nogle modeller kan trække tre vinflasker op på under 10 sekunder. Tal om den fagre nye verden, segboards og droner er jo intet i sammenligning..!

Hvor nogle modeller af denne type proptrækker kræver batterier, så leveres de bedre modeller typisk med en oplader, så man selv kan lade proptrækkeren op.

Kanin proptrækkeren

Proptrækkeren som kendes under tilnavnet ‘kaninproptrækkeren’ har en klemme, der går rundt om flasken og holder den fast, samt et håndtag, der bruges til at kontrollere borespiralen. Den er blevet en populær proptrækker, fordi den er simpel i brug, fremstillet i høj kvalitet og er meget pålidelig i drift.

For optrækning placeres klemmen rundt om flaskehalsen med borespiralen oppe. Når løftehåndtaget flyttes op, vil borespiralen gå ned i korkproppen. Pres dernæst håndtaget ned, og borespiralen kommer op med proppen. Det er meget enkelt og det virker hver gang! Typisk kommer borespiralen belagt med teflon, og en folieskærer kan være monteret i klemmen.

Det kan godt være, at kaninproptrækkeren er lidt dyrere end andre proptrækkere, men man får så også, hvad man har betalt for! Flere modeller, som er testet, har en levetid på mindst 20.000 optrækninger. Når det er så simpelt som at trække en flaske op med blot to bevægelser, er der ikke noget at sige til, at proptrækkeren er gået hen og blevet så populær!

Forhåbentligt er du nu blevet inspireret til at finde den type proptrækker, som er lige netop den for dig! : )


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *