Kærligheden stopper ikke ved 40

juli 3, 2018 by jens40

Mange tror måske fejlagtigt, at man stopper med at elske, når man bliver ældre. At kærligheden forsvinder mere og mere med årene, hvilket bestemt ikke er sandt. Kærligheden stopper ikke ved 40, men det kan tværtimod være en fordel at være disse år ældre.

Som ung, er du eksperimenterende og ved måske ikke præcist, hvad du vil have. Som 40-årig eller derover har du bedre styr på dit liv og har igennem årene gjort dig nogle unikke erfaringer, som du netop kan bruge, så du nemmere kan finde ud af hvilken type, du skal have og hvilken type du generelt selv er.

Forelskelse forbindes typisk med unge teenagere, men det er et fejlagtigt billede af det, for det er bestemt ikke blot teenagere der bliver forelsket. Måske har du som 40-årig haft flere forelskelser i løbet af dit liv, og derfor føles det mere usandsynligt at du igen skulle kunne falde for én. Det kan du dog sagtens, og når det gælder kærlighed og forelskelse, så er det bestemt underordnet hvor mange gange man har været forelsket og oplevet kærlighed førhen. Så kærligheden stopper ikke ved 40, og det ses tydeligere og tydeligere med tiden.

Rigtig mange datingsider er nemlig målrettet den ældre kategori også, hvor det måske førhen har været dating for de lidt yngre. På nettet kan man finde tonsvis af 40+ typer som også søger kærligheden på ny eller for første gang. Det er ældre, men erfarne mennesker som har oplevet kærligheden på godt og ondt, hvilket betyder, at de på mange punkter er godt rustet til at skulle prøve kærligheden igen. Livet og kroppen forandrer sig med årene, men det er ikke ens betydende med at lysten til at søge efter forelske og kærlighed også gør det. Som ung kigger man efter nogle helt andre kvaliteter hos en potentiel kæreste. Der kan kravene godt være mere overfladiske. Som lidt ældre og erfaren tæller det indre overvejende mere, hvilket bestemt også hænger sammen med en vis modenhed som unge ikke nødvendigvis indeholder på samme måde. Endvidere har man som 40+ en karriere og nogle faste interesser at skulle forholde sig til – måske har man også børn fra et tidligere forhold, hvilket betyder, at man også skal koordinere det med dem og det øvrige liv som på mange måder er bygget op efter en efterhånden fast skabelon. Som ung har man ikke forpligtelser på samme måde. Der er ingen børn at skulle forholde sig til og ingen karriere. Der kan det på mange måder være nemmere at tilpasse sig den potentielle kærestes liv og vaner, da man ikke er bundet op på noget bestemt i sit eget liv.

Så nej, kærligheden stopper ikke ved de 40. Kærligheden varer ved hele livet, og det kan opstå på alle tidspunkter. Normalt kan man sige, at man er mere bevidst om hvilken partner man ønsker sig at få som ældre, hvilket også gør forholdet mere stærkt, da begge parter er modne og erfarne og derfor bedre ved, når de har fundet det, de skal have, og det, der matcher dem bedst på både værdier og interesser.

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *