Kan det være kompliceret at genkalde sig børnesange

april 22, 2012 by Sangtekster

Der forekommer rigtig mange børnesange og en lang række afholdte i denne kategori, som spilles foran og indbefattet børn. Når du selv er lærer eller på andre måder er i kontakt med børn, hvor I skal opføre forskellige børnesange, så sker det at du oplever at have glemt nogle af sangene.

Er du en fremtidig far?

Som gravid eller vordende farmand, så er det rigtig dejligt at starte at forberede sangene, så kan du alle de mest syngede sangtekster når I har brug for disse. Når først den lille er kommet til verden, bliver du for alvor ophængt, så øv jer beredvilligt i god tid.

Endvidere er det virkelig dejligt for babyen, hvis moren synger mens hun er gravid. Barnet kan faktisk godt lytte til sangteksterne og formår hermed næsten at identificere sangene. Det virker nærmest beroligende på babyen. Derudover kan man jo forsøge sig med melodierne uden at barnet gennemskuer teksten og ergo er det en smart metode at prøve på.

Forskellige arter af børnesange

Der eksisterer voldsomt mange børnesange, og i den meget lange række af klasser. Der forekommer f.eks. engelske børnesange og alternative børnesange.

Mange af børnesangene er lavet med moralske øjemed, så børnene kan få indsigt i lidt ud af børnesangen eller den sangleg der følger med. Så de unge kan få lært rigtig talrige ting ved at være med i mange børnesange.

En hel del af børnesangene er desuden gode til brug i f.eks. vuggestuer. Her kan man være sammen om en sangleg, hvor ungerne på samme tid er i stand til indlære lidt og få sammenholdet godt op at fungere. Der eksisterer bla. en del slags sanglege, ligesom der forekommer en række børnesange hvor de leverer næste vers videre til den næste elev.

Enkelte skattede sange

Der forekommer som i diverse andre former, visse sangtekster der er mere feteret end de øvrige. Du kender formentlig sangtekster som Solen er så rød mor og I dag er det Oles fødselsdag.

Men en blandt de allermest folkekære sangtekster er Mariehønen Evigglad. Sangen om mariehønen der er ude at gå i regnvejr og møder sneglen Søren, som inviterer ind i varmen i sneglehuset, hvor de bliver rigtig fortrolige husvenner mens de er krybet i ly for regnen. Sangteksten afrundes med at de tager hinanden til ægte.

Konklusionen her kan jo andrage sig til at det absolut kan svare sig at aflaste andre, uden man omgående får noget igen. Alt godt du ofrer til andre, kommer retur på et senere tidspunkt. Et udmærket lille uddrag at få fortalt til de små på en rigtig flot metode. Herudover selvom de eventuelt ikke præcist gennemtænker så dybdeborende over sangteksten, men lidt hænger jo nok ved alligevel.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *