3 grunde til ikke at tage et kviklån

maj 7, 2015 by magnus

Vi danskere er forgældet i langt højere grad end mange andre lande. På mange måder er det godt at det er så nemt at låne penge, men nogle typer af lån er særdeles dårlige at komme i nærheden af, hvis man ikke i forvejen har styr på sin økonomi. Typen af lån, som jeg snakker om er de såkaldte kviklån, og her vil jeg fortælle dig 3 gode grunde til at kviklån ofte ikke er nogen god ide.

Kviklån er så hurtige at du ikke når at tænke dig om

Kviklån har den fordel at du kan blive godkendt til et lån i løbet af 15 minutter, og nogle gange endnu hurtigere. Det tager ikke mere end 2 minutter at ansøge til at starte med. Hvis du er shopaholic, så kan du altså nå at ansøge om pengene, imens du lige er i gang med din vilde shopping tur af ting som du egentlig slet ikke behøver. Med kviklån går det så stærkt at du altså ikke når at tænke dig godt nok om inden du har mulighed for at have pengene mellem hænderne. I mange tilfælde er pengene allerede på bankkontoen indenfor 2 timer.

Den absolut dyreste form for lån der findes

Hvis du kun har brug for at låne penge i en måned, så kan kviklån være fine nok, men hvis du som de fleste har brug for at låne pengene i bare lidt længere end en måned, så er det den absolut dyreste løsning du overhovedet kan komme i nærheden af. Ofte ender prisen på et kviklån på flere hundrede procent omkostning over et år (det som kaldes ÅOP), så hvis du har brug for at lånet skal vare bare lidt længere end en måned, så overvej at snakke med banken eller tag om ikke andet et “rigtigt” forbrugslån.

Den form for lån der bedst skjuler hvor dyrt det egentlig er

Det er gratis den første måned. Sådanne tilbud er der mange af. Hvis du kun skal bruge penge i en måned, så er det som du nok kan tænke dig til en rigtig billig løsning. Mange har dog svært ved kun at låne pengene i en måned af gangen, og så er der lige pludselig en masse gebyrer. Et kviklån er ikke noget stort lån, og noget som lyder som et lille beløb er ikke nødvendigvis billigt i forhold til hvor mange penge du egentlig låner. Har du lånt 3000 kroner, og der kommer et gebyr på 300 kr, så er dette allerede 10% i udgifter. Får du to af sådanne gebyrer, så er du lige pludselig allerede oppe på 20% i udgifter, og ofte er det ikke bare 1-2 gebyrer som ryger oveni renter m.v. Det vil sige, at det egentlig er ganske uoverskueligt hvor dyrt det bliver.

Hvis du kun skal låne penge i en måned, så er det dog en fin ide med kviklån. Sammenlign dog lige hvilke der passer dig bedst inden du hopper ud i det med begge ben. Se f.eks. en liste over kviklån og forbrugslån her


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.