5 tips til Sydfrankrig

april 14, 2014 by miktimtra

Sydfrankrig er for mange danskere den ideele destination. Det kræver blot en kort flyvetyr, og så kan du sætte fødderne i noget af det bedste Frankrig har at byde på. Skulle Sydfrankrig af en eller anden grund gået forbi dig, får du her 5 rigtig gode grunde til, at din næste ferie skal gå hertil.

1. Vejret: Sig farvel til Danmarks regnvejr

Vi veddet godt, vejret kan aldrig garanteres overalt. Men Sydfrankrig om sommeren er generelt temmelig spektakulær! Solskinnet er varmt, men ikke for varmt, det er ikke fugtigt eller indelukket, bare godt gammeldags varmt solskin.

2. Vinen: Verdens bedste (og til at betale)

Det kan være lidt af en kliché, men det ville være forkert af mig at skrive om Sydfrankrig, uden mindst en forbipasserende omtale af den fabelagtige vin. Languedoc Roussillon-regionen i det sydlige Frankrig er den mest produktive vinproducerende region i landet. Det er virkelig en udmærkelse i et land som Frankrig. Det betyder også, at hvis du tager på ferie der, vil du altid have vinmarker, vinkældre og smukke lokale vin ved hånden. Endnu bedre, det er billigt, fordi der ikke er nogen transportomkostninger for producenterne.

3. Maden: Du kommer til at droppe slankekuren her

En anden kliché, der skal nævnes er jeg bange for. Franske kokke er kendt verden over for deres fantastiske fødevarer. Selv i et fransk familie hjem, ville du blive forkælet med nogle delikatesser, der er bedre end noget, du nogensinde har prøvet, så en tur til en fin restaurant er en reel belønning. Når det er sagt, er der meget få dårlige franske restauranter så selv på et budget, kan du være sikker på fine dining.

4. Kulturen: Mere end bare en typisk badeferie

Et besøg i Sydfrankrig, kommer aldrig til at være din typiske badeferie idé om en drømmeferie. Det er fordi det hele handler om kultur, historie, seværdigheder og skønheden i området. Hvis du kan lide lyden af det, så er Sydfrankrig noget for dig!

5. Det er fransk!

Det lyder lidt underligt. Jeg har altid været god til at fortælle om det der er lysende klart, men hør mig lige Hvis du tager til nogle af de mere traditionelle ferieområder som Ibiza, Mallorca eller Tenerife, er du nødt til at tage til de mere fjerntliggende, mindre turistede områder for at finde ud af, hvordan det virkelig er. Det sydlige Frankrig er ikke sådan Primært er det et område, hvor folk bor. Ja, der er en turist handel, men du vil ikke finde tarvelige engelske pubber fuld af mennesker, der ikke ønsker nogen påmindelse om, at de er i udlandet. Det sydlige Frankrig er meget tro mod sig selv, en ferie der er en meget ægte oplevelse, som du sikkert gerne vil gentage igen og igen, når du er blevet bidt af det!

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *