Altro Easyclean Maxis PURTM /Rekommenderade städmetoder

april 16, 2013 by Altro

Manuelt

 1. Tør støv og snavs op og fjern større affald.

 1.  Påfør et neutralt rengøringsmiddel i det rette blandingsforhold og lad det virke på gulvet i nogle minutter. Et basisk rengøringsmiddel kan være nødvendigt at anvende på særligt snavsede områder. (Blandingsforholdet kan variere afhængig af hvor snavset gulvet er og hvilket koncentrat der anvendes).
 2. Tør det overskydende af med en ren mikrofiberklud. Udskift hovedet på moppen når det er nødvendig.
 3. Rengør gulvet med rent vand ved at fjerne det snavsede vand fra gulvet med en moppe og lad det tørre. Brug en dobbeltspand for at sikre at gulvet bliver rengjort med rent vand.

Maskinel – meget snavset

 1. Støvsug støv og snavs op og fjern store affald.
 2. Påfør et neutralt rengøringsmiddel i det rette blandingsforhold og lad det virke i nogle minutter. Et basisk rengøringsmiddel kan være nødvendigt atanvende på særligt snavsede områder. (Blandingsforholdet kan variere afhængig af hvor snavset gulvet er og hvilket koncentrat der anvendes).
 3. Skur gulvet mekanisk ved brug af en roterende rengøringsmaskine, der er påsat en Altro UniPad eller tilsvarende rengøringsmåtte i den korrekte størrelse.
 4. Støvsug det overskydende vand op med en vådstøvsuger og rengør gulvet med varmt rent vand og støvsug det tørt .

Tips til succesfuld vedligeholdelse af Altro sikkerhedsgulve 

 1. Udarbejd et regelmæssigt rengøringsprogram, der er  tilpasset i forhold til brugen og omfanget af trafik i det pågældende område – stærkt trafikerede og meget synlige områder har brug for hyppigere rengøring end områder, som bruges sjældnere eller hvor gulvets  udseende ikke har nær så stor betydning. Husk at snavsede rengøringsmobber ikke rengøre men snarere  omfordeler snavset.
 2. Brug de anbefalede rengøringsmidler – brug kun de anbefalede rengøringsmidler eller tilsvarende i det rette blandingsforhold. Bland ikke forskellige rengøringsmidler og følg altid producentens vejledning. Check altid om rengøringsprodukterne er velegnede til brug på vinylgulve. Brug ikke rengøringsmidler der indeholder fyrretræsolie.
 3. Fjern løbende mærker – for at fjerne mærker fra gummihæle brug da den rette maskinmåtte eller skrub med hånden ved brug af skurepulver. Venligst kontakt Altro’s tekniske serviceafdeling vedr. områder der kræver renovering pga. misligholdelse eller udpræget meget snavs.
 4. Beskyt gulve der er lagt for nyligt – alle nylagte sikkerhedsgulve bør dækkes til med et beskyttende lag, der kan beskytte gulvet imod pletter som følge af andet håndværksarbejde der pågår. Generelt vedrørende pletter Visse materialer er kendt for at medføre pletter på vinylgulve.

Typiske eksempler er: 

 • Asfalt og bitumen
 • Pap og træfiberplader (våde)
 • Overførsel af visse brandslukningsvæsker og produkter til
 • vedligeholdelse af gulvtæpper
 • Printfarve fra emballage o.lign
 • Gulvtæpper med gummibagside og gummimåtter
 • Rester fra gummimøbler og vognhjul
 • Skosåler, der er fremstillet af materiale, som giver mærker
 • Varmeskader
 • Visse kemikalier brugt i rengøringsmidler fx fyrretræsolie
 • Plakatmaling og pulvermaling

Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *