Beta-alanin – Dette bør du vide

juli 30, 2014 by mlm90

Når man snakker om træning, så har du med garanti hørt om beta-alanin, og også mulighederne for at anvende netop beta-alanin for et mere optimalt udbytte. Men der er selvfølgelig også en risiko for, at du ikke har hørt om beta-alanin, så lad os kort slå fast, hvad det er for en størrelse.

Beta-alanin er en ikke-essentiel aminosyre, som man mener kan forbedre ens præstationsevne når man træner hårdt i et fitnesscenter. Man mener også, at man kan opnå mere muskelvækst, hvis man anvender beta-alanin i forbindelse med træning.

Hvordan virker beta-alanin

Når vi indtager beta-alanin opnår vi den effekt, at musklernes pH værdi bliver forbedret. Det betyder, at du opnår en bedre muskelsammentrækning i forbindelse med en hård træning. Noget, som alle godt kunne have brug for fra tid til anden.

Der er selvfølgelig mange videnskabelige forklaringer rundt omkring på nettet. Hvis du vil vide ned i mindste detalje, hvordan beta-alanin fungerer, så anbefales det, at du læser denne artikel.

Doseringen

Når man snakker om beta-alanin, så er det vigtigt at man ved lidt om doseringen. Det er afgørende for, om du opnår den optimale effekt eller ej. Så lad os se lidt nærmere på det, så du er klar til at købe noget beta-alanin og opnå et godt resultat.

Man snakker ofte om to forskellige former for dosering. Enten indtager du meget allerede fra første dag, ellers indtager du det lidt ad gangen. Hvilken form for dosering du bør vælge afhænger af, om du før har indtaget beta-alanin.

Har du før indtaget beta-alanin, så kan du sagtens mætte musklerne med det fra starten. Det anbefales dog ikke, hvis du ikke har erfaring med stoffet. Hvis du ikke har erfaring bør du indtage det stille og roligt. Det har kroppen bedst af, og det opnår du også det bedst mulige resultat ved.

Bivirkningerne ved beta-alanin

Der er næsten altid nogle bivirkninger og ulemper ved de forskellige ting man kan indtage, for at opnå bedre resultater med sin træning. Beta-alanin er bestemt ingen undtagelse. Lad os se, hvilke bivirkninger man kender til, og som du bør have in mente, hvis du vil indtage beta-alanin i forbindelse med træning.

Den største bivirkning opstår, hvis du ikke har styr på doseringen. Hvis du som nybegynder indtager for meget beta-alanin, så kan du risikere en ubehagelig prikken og rødmen i huden. Det skal du helst undgå, og det kan du kun ved at lytte til din krop.

Derudover er der ikke de store bivirkninger ved at anvende beta-alanin.


1 kommentar »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *