Bredbåndets udvikling over tid.

juni 19, 2016 by Kim Kristensen

Man kan sige at tjenester og hastighed på bredbånd følges ad. Det samme kan siges om udbredelsen. I de første år hvor vi havde internetadgang i Danmark, forgik dette ved hjælp af modems. Det var ret begrænset hvor meget datatrafik der kunne sendes igennem et modem. Derfor var udvalget af tjenester i den grad også noget mindre end de er i dag. De meste dengang var simpel tekst. Der var intet multimedie, så som lyd eller video. Danmark har dog altid været meget fremme når det gjaldt udbredelsen af hurtige bredbåndsforbindelser.

Læs mere om bredbåndets indtog i Danmark her.

Tjenester som Netflix, Spotify, iTunes, m.fl. er kun blevet en succes fordi der har været den udvikling i bredbåndshastigheder som har været nødvendig for at få den til at fungere.

I dag tager rigtig mange danskere bredbåndsforbindelser ligeså meget for givet som vand i hanen. Der er rigtig mange ting som har kunne lade sig gøre netop fordi vi har bredbåndsforbindelser.

Bredbånd giver mulighed for hjemmearbejdspladser

Over den sidste tid er det blevet meget almindeligt at have hjemmearbejdspladser. Der er sågar virksomheder som har ansatte sidende omkring på kloden. Det at kunne have den fleksibilitet giver mulighed for at kunne blive hjemme en dag, fordi man får besøg af håndværkere eller noget andet. Virksomhedens netværk kan udvides ud igennem en bredbåndforbindelse så medarbejderen kan udfører sit arbejde hjemmefra.

Internet of things

I hjemmet ser vi flere og flere enheder som er forbundet til Internettet, hvilket kaldes ”Internet of things”. I dag kan man anskaffe sig alle mulige forskellige enheder som skal kobles op imod Internettet. Alt lige fra køleskabe til elpærer og kaffemaskiner. Alt hvad der kan gøre tilværelsen nemmere. Alle disse enheder havde højest sandsynligvis ikke set dagens lys hvis det ikke havde været for den udvikling der har været af bredbånd de sidste år.

Oppe i skyen

Bredbånd gør det også muligt at forbinde alle den enheder som man benytter i hverdagen. Alt lige telefoner til tablets og PC. Hvis du tager et billede med din telefon, kan du få fornøjelsen af det samme billede på din tablet. Dette gøres muligt ved hjælp af det der kaldes cloud-tjenester. Få at kunne få adgang til billedet, som du netop har taget med din telefon, benytter alle dine enheder bredbånd af den ene eller anden art.

Så vi kan alle sammen takke udviklingen af bredbånd har gjort at vi har de tjenester som vi har i dag. Det er i stor udstrækning det som der har gjort det muligt. Det man så kan tænke lidt over er hvad der er i vente.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *