Sådan vælger du det helt rigtige band til din fest

juni 19, 2016 by Stanley

Du er i gang med at planlægge stor fest – eller lille – og så skal der jo være noget fedt dansemusik, som både du og alle dine gæster skal kunne lide. Så hvordan vælger du det helt rigtige band til din fest? Og hvordan skal du kombinere dine gæsters alder, musikpræferencer og den festtype du vil afholde?
Aldersgruppe og festtype
Det er meget vigtigt, at du tænker over, om dine gæster er 35 eller 55 år – og om det er et bryllup eller stor 40-års fødselsdag. For hvis du f.eks. holder 30-års fødselsdag, så passer musik fra 60’erne eller 70’erne temmelig sikkert ikke ind. Så skal du nok vælge noget fra 90’erne, som får jer tilbage til jeres fede teenageår.
Dine evner til at kombinere alder, præferencer og festtype kan i sidste ende, ende med at afgøre om festen var succesfuld.
Til et bryllup vil det mest almindelige være lidt dæmpet stemningsmusik (se og lyt til eksempler på musiktilbrylluppet.dk) til at starte med, og så et band der kommer og spiller om aftenen. Husk på, at det mest almindelige stemningsmusik til sådanne fester, er dæmpet, gerne klassisk musik så man sagtens kan sidde og snakke sammen, og nyde musikken samtidig. Dette kan være svært, hvis du vælger rock- eller popmusik, da det ofte kræver langt mere koncentration fra lytteren.
Bandet der spiller om aftenen, vil oftest være efter parrets ønsker, ikke gæsternes – men igen, husk på at f.eks. et metal band nok ikke ville passe ind.
Hvis du holder en 40-års fødselsdag, skal det måske være en jukebox, proppet med de fedeste hits fra 80’erne, så I kan danse til alle hitsene fra teenageårene. Overvej også et fedt coverband, som bare har helt styr på hitsene fra de gyldne dage. Et band er klart værd at foretrække, da de bare giver festen en meget mere speciel stemning. Find gerne et band der tager imod ønsker, så kan dine gæster gå op og ønske deres yndlingssang fra 80’erne.
Hvis du så skal holde fest for de helt unge, er det bedste nok at hyre en DJ, som kan fyre op under festen. 15-16 åriges musikpræferencer er for det meste det helt nye popmusik, og medmindre at man har en god slat penge (læs: rigtig mange penge), så man kan hyre en af de helt store kunstnere, så er en DJ klart værd at foretrække.
Så hvordan vælger jeg?
Det som de sidste afsnit forsøger at fortælle dig, er at du skal huske at tænke på, at en 25-årig og 70-årig normalt ikke har de samme musikpræferencer. En 25-årig er nok mere til nyere pop- og rockmusik, hvorimod en 70-årig nok ville foretrække noget ældre dansktop. Husk også, at festtypen spiller en stor rolle. I nogle lande, er der nogle der vælger at få et band til at spille ved en begravelse, og der ville det være meget upassende at få f.eks. Miley Cyrus til at spille. Ved mormors 80-års fødselsdag skal du nok heller ikke hyre f.eks. Volbeat. Ved at vælge musik fra den tid, hvor dine gæster var teenagere/unge, vil du ofte opleve succes. Dette kan selvfølgelig være svært, hvis dine gæster er alt fra 20 til 75 år, så er det igen en god idé at vælge en mellemting. Der er også nogle der har haft succes med at blande det hele – så noget fra 70’erne, lidt fra 00’erne, lidt fra dansktoppen, osv. Det kan dog godt blive lidt rodet.
Kend dig selv og dine gæster
Så det er vigtigt, at du kender både dine egne og dine gæsters præferencer. Hvis dit yndlingsband er det fedeste, vilde rockband, og alle dine gæster kun hører dansktop og er helt oppe at køre over f.eks. Birthe Kjær, så vil de nærmest med garanti, ikke billige at du har fået dit rockband ud at spille. Så er det en god idé at finde en mellemting, så alle kan “holde ud” at høre på musikken – måske ikke rock og måske ikke dansktop, men noget som du synes ligger derimellem. Dermed ikke sagt, at du skal vælge et band, som du bare ikke kan udholde – festen du holder, er jo til ære for dig, men husk på, at uden gæsterne ville der ikke være nogen fest.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *