Briller eller Kontaktlinser?

juli 3, 2018 by CorneliusK

Oplever du problemer med dit syn, skal du altid tage kontakt til en optiker, hvor du helt gratis kan få en synsundersøgelse. Efterfølgende bliver der taget stilling til, hvorvidt det er nødvendigt for dig, at få henholdsvis briller eller kontaktlinser. Du kan have forskellige typer synsfejl. Er du langsynet har du behov for briller eller linser med plusstyrke, er du nærsynet skal du have minusstyrke, og har du en bygningsfejl  (såkaldte skæve hornhinder), har du behov for specialkurvede glas eller linser. Det er optikeren der sørger for, at teste dit syn, og dermed give dig den vejledning og rådgivning du har behov for. Alt efter din synsfejl og hvad du laver til hverdag, kan henholdsvis briller eller kontaktlinser, være en fordel for dig. Derudover findes der et hav af både forskellige brilleglas, og forskellige kontaktlinser, så du kan få det der passer til netop dine øjne og dit syn.

Men hvordan vælger man mellem, om man skal have briller eller kontaktlinser – eller måske begge dele? Læs med her, og få fordele og ulemper ved både briller og kontaktlinser.

BRILLER

Mange nær- og langsynede mennesker vælger kontaktlinser frem for briller, da brillestellet ofte har en tendens til at være i vejen, uanset om du dyrker sport, kysser nogen eller skal have solbriller på. Derudover kan vejret have påvirkninger på brillerne, da de let kan dugge til i fugtigt vejr. Derudover oplever mange et begrænset synsfelt. Dog kan en brille være en fordel, hvis man kun har behov for den ekstra styrke når man fx læser eller kører bil, og her er det en fordel, at de er nemme lige at tage af og på. Derudover er de lette at vedligeholde, og der følger ikke ekstraudgifter med, når de først er købt. Dog kan et par rigtig gode briller være dyre at købe, i en engangsbetaling.

KONTAKTLINSER

Kontaktlinser kan anvendes til næsten alle øjne, og giver ofte en større frihed, fx til at dyrke sport. Derudover giver de et ubegrænset synsfelt, og påvirker ikke dit udseende. Dog kan kontaktlinser være en ulempe hvis man fx lider af diabetes eller tørre øjne, eller i perioder med forkølelse, hvor en brille vil være at foretrække. En ulempe ved kontaktlinser er, at de kræver en del vedligeholdelse, tilpasning og pleje. Der findes generelt to typer af kontaktlinser; bløde og hårde. Det er op til optikeren at guide dig til, hvad der passer bedst til dine øjne.

Som udgangspunkt skal du altid eje et par briller, hvis du har problemer med synet. Ved køb af kontaktlinser, burde der altid suppleres med et sæt briller. Det er sundest for øjenene (især hvis du bruger dagslinser eller månedslinser), at give øjnene en pause, ved at have briller på ind i mellem. Ved at have et par supplerende briller, har du mulighed for, altid at vælge hvad du vil, til den enkelte lejlighed. Fx briller til en dag på kontoret, og linser til fest om aftenen eller til fodbold om søndagen.

FÅ VEJLEDNING

Vil du have den bedste rådgivning og vejledning til, hvad der er bedst for dig? Oplever du problemer med synet, og skal have foretaget en synstest? Kontakt Optiker Cornelius K på telefon 45 87 33 92, eller besøg vores hjemmeside www.cornelius-k.dk, hvor du kan læse om hvem vi er, hvad vi tilbyder og hvilke mærker du kan vælge i mellem.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *