Cold Hawaii øl – Smagen af bølger

marts 13, 2016 by migmigmig

Elsker du øl, har du helt sikkert hørt om den klassiske Cold Hawaii øl. Øllen er meget populær, og har været det lige siden at den kom ud på markedet. I løbet af den første måned solgte øllen over 37.000 flasker.

Hvis man har smagt øllen forstår man godt hvorfor. Øllen har godt nok en kraftfuld smag, som mange unge ikke er så vilde med – men efter en hård tur på bølgerne (det er en surfer-øl) er det lige hvad de trænger til.

Dem der har prøvet at surfe ved desuden også hvor meget havvand man sluger mens man surfer. Cold Hawaii er særligt fremstillet til at bekæmpe denne smag som havvand giver, da den har en sødlig eftersmag.

Thisted Bryghus – Skaberne af Thy øl

Det er Thisted Bryghus som har lavet øllen. De har stået bag flere klassiske øl, hvor Thy øl er en af deres store hits. Bryghuset har en stor tradition, og de har lavet øl siden 1902.

Da de har været i branchen siden 1902 har de også en stolt historie. De er ikke et stort bryghus og har ingen ambitioner om at blive lige så store som carlsberg og deres konkurrenter.

Går man ind på deres hjemmeside vil man kunne få en virtuel rundvisning af deres bryghus, samtidig med at man kan læse om deres historie – som både består af op- og nedture. De er ydmyge og hvis man kontakter dem med spørgsmål er de altid venlige til at svare hurtigt og præcist.

Thisted Bryghus er et aktieselskab med dybe rødder i samfundet og til deres generalforsamling kommer der alene over 1000 aktionærer.

Thy øl – den alternative pilsner

Thy øl er gået igennem Danmarkshistorien som værende den alternative pilsner. Dette skyldes, at thy øl har en unik smag – den giver den smagende alt hvad de ønsker af en øl.

Sjovt nok er Thy øl også mest populær i byen Thy på Mors, hvor den bliver solgt på alle de lokale barer og pubs. For noget tid siden var der mange der påstod af en bar ikke kunne holde sig åben, medmindre den solgte Thy øl.

Lige da Thy øl kom ud blev den heller ikke solgt mange steder, lidt ligesom at Cold Hawaii heller ikke blev solgt andre steder end Thy og så et teater i København.

Thy øl var ligeledes den første økologiske øl, som blev solgt på det danske marked. Den kom ud tilbage i 1995 og har siden dengang til i dag været brygget på kontrollerede råvarer, som alle er blevet dyrket i ægte økologisk forstand.

Ingredienserne i øllen er det økologiske bygmalt, økologiske humle, noget gær og så selvfølgelig det gode vand fra Thy, som man ikke kan undvære når vi snakker denne fantastiske øl.

Sådan kan du bruge øllene

Cold Hawaii og Thy øl kan bruges på mange forskellige måder – faktisk er det kun din fantasi der sætter grænsen. Når vi snakker om den fantastiske Cold Hawaii øl, så bør man helst drikke den efter at man har været ude at surfe, da den netop er fremstillet til surferne.

Man kan dog også vælge at drikke øllen hvis man sidder på en bar eller i en klub og slapper af sammen med sine venner. Da det er en meget stærk øl skal den helst ikke drikkes i forbindelse med fester eller fodbold i fjernsynet.

Her er det dog at Thy øl kommer ind i billedet. Thy øl er, som vi allerede har skrevet, de alternative pilsner og derfor en rigtig god øl, hvis du leder efter en erstatning til Carlsberg eller Tuborg.

Samtidig kan Thy øl også drikkes til fester, da den ikke har den samme kraftige smag som bliver ved med at sidde i munden. Cold Hawaii er nemlig fremstillet til at få saltvands-smagen væk – noget som Thy øl ikke skal gøre.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.