Derfor bør du køre med vinterdæk

november 1, 2015 by jjdenmark

Står du som bilejer og går vinteren i møde? Er du i tvivl om hvilke vinterdæk du skal købe til dit køretøj? Tænker du på om det er sikkerheden der vægter mest når man køber vinterdæk? Hvis dette er tilfældet er der nogle gode råd man kan følge.
Først og fremmest skal man klargøre for sig selv, hvad man vil have ud af sine vinterdæk. Skal det være dæk der er gode på våde veje, eftersom dansk vinter er meget våd. Skal det være nogle der er gode når sneen er dyb eller vejene er spejlblanke? Der er mange faktorer der spiller ind når man skal have fundet sig de helt rigtige vinterdæk.

Når man vælger sine dæk, skal man først og fremmest sørge for at det er nogle der passer til sin bil. Dernæst skal man sætte sig lidt ind i hvilke mærker der er gode og hvad de er gode til. Man kan også sagtens vælge testvinderen for det år der nu er gældende, men hvis man ønsker noget efter sit eget behov, så er det måske ikke altid en god idé at vælge testvinderen.

Hvilken type vinterhjul?

En ting man også skal undersøge er om helårsdæk måske er bedre, men oftest er det ikke tilfældet da de skal være egnet til tørre og varme veje, samt kolde, våde og glatte veje og det virker næsten aldrig fra producenternes side. Når man vælger sine vinterdæk kan man også kigge på brændstofsudgifterne, da nogle dæk, hvis de har en høj rullemodstand kan give en lidt højere udgift i benzin.
Det man aldrig skal gå på kompromis med, ved køb af dæk er sikkerheden og hvor god førelighed man har med de dæk. Det er vigtigt at bilen ikke skøjter på vejen hvis det er meget glat elle vådt, og bilen skal kunne være sikker og forholdsvis let at manøvrerer på vejene om vinteren. Desuden skal de have et godt vejgreb til trods for vejret man nu måtte komme til at køre i. Selvom det ikke er en lovpligt at køre med vinterdæk her i Danmark, er det stadig en rigtigt god idé for ikke kun ens egen sikkerhed, men også for alt og alle der er omkring en på vejene.
Yderligere når man skal skifte til vinterdæk, skal man først og fremmest gøre det klar for sig selv hvornår man skifter til vinterdæk og hvornår man skifter tilbage til sommerdæk.

Hvornår skal der vinterdæk på bilen?

Man skal overveje at skifte til vinterdæk i god tid inden det begynder at blive glat og vådt som det har en tendens til her i Danmark om efteråret. Dog skal man ikke skifte for tidligt.
Nogle ønsker måske at køre med pigdæk og selvom det er lovligt at køre med dem fra 1. november til 15. april, er det sjældent så nødvendigt her hjemme på de danske veje. Det kan dog være en god idé at have nogle hvis man bor lidt ude på landet, hvor der kan komme store snedynger eller hvor vejene ikke bliver ryddet, men hovedsageligt er det ikke nødvendigt på de danske veje.
Men som sagt tidligere er det altid sikkerheden der vægter højest. Så selvom man har brugt lang tid på at udvælge sig de helt rigtige vinterdæk til sit behov, og til det vejr de vejr forhold her i Danmark, så er det stadig utroligt vigtigt at køre efter forholdene. Det kan godt være man har de bedste af de bedste dæk, eller de dyreste eller testvindere, men hvis man ikke kører efter forholdene og især i de tider hvor der kan ligge is på vejene som man ikke kan se, så nytter dækkene ikke meget i forhold til hvad de kan, da de ikke er egnet til racerkørsel eller andet i den stil.
Så som et sidste tip til vinterdækkene, køb testvindere hvis man er i tvivl, ellers sæt dig ind hvad man har af behov og hvad der passer bedst til en før man handler og så ellers kør forsigtigt når vejret er slemt om vinteren.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.