På ski i Tignes – Det bør du opleve!

november 1, 2015 by jjdenmark

Der er mange mennesker, der kalder området omkring Tignes for verdens bedste skisportssted. Det er selvfølgelig en smagssag, men skisportsstedet i Frankrig har mange muligheder for dem, der gerne vil have hele pakken, når de skal ud at stå på ski. I Tignes findes der over 300 km. pister, fordelt på grønne, blå, røde og sorte pister, så alle i familien og folk med forskellige færdigheder kan alle være med. Byen Tignes har de seneste år gennemgået en stor forvandling, der har forandret den til en by, der summer af liv og indeholder alt hvad hjertet begærer – butikker med ski, modetøj, cafeer og meget mere. En anden meget unik ting ved at stå på ski i Tignes er, at pisterne fra de to bjergsider ender inde midt i byen. Det er også herfra, der går to stor lifte op til pisterne.

Efter en lang dag med ski kan man med røde kinder, hvile sine ømme ben og nyde et glas vin og en god middag på en af byens mange restauranter. Hvis der er unge mennesker med på skiferien, kan de også se frem til et af verdens bedste afterski-miljøer, da Tignes er kendt for sit sjove og spændende natteliv. Hvis man vælger at køre til Tignes, skal man være opmærksom på, at man nogle steder i byen ikke kan komme frem med bil. Dog er der til lejligheden lavet en masse parkeringsanlæg rundt omkring i byen, så man slipper for de stor transportproblemer på rejsen. Det er muligt at bestille en parkeringsplads på et af disse anlæg i forvejen, og det er især en god idé at bestille hjemmefra i højsæsonugerne omkring jul, vinterferie og påske. Det er også muligt at flyve til en fransk by tæt på Tignes eller komme med sovebus til skisportsstedet.

Når man skal stå på ski i Tignes

Man skal, ligesom på alle andre skisportssteder, bestille liftkort og leje ski, når man ankommer til destinationen. Man kan inden afrejse tjekke priser og diverse på Danskis hjemmeside, så man kan danne sig et overblik over hvor mange udgifter man har til skileje og liftkort. I Tignes er der mange ting at tage sig til, når det kommer til at stå på ski. Det højeste punkt på bjerget er 3450 over havets overflade, så de mange kilometer pist kommer virkelig til sin ret i Tignes. Desuden er der en masse andre spændende aktiviteter man kan give sig til, som for eksempel en skiskole til børnene. Inden man beslutter sig for at bestille rejsen kan man tjekke forskellige vurderinger af Tignes på internettet. Her finder man hurtigt ud af, at Tignes som skisportssted stort set kun har fået gode vurderinger af tidligere gæster og af professionelle skisports-eksperter. Tignes er en ekstra god idé at vælge som næste destination for skiferien, hvis man har stået på ski før og er god til det.

Tignes scorer som skisportssted høje karakterer inden for, hvor godt tilrettelagt pisterne er for eksperter, og der er da også 42 km. sort pist og 87 km. rød pist. Tignes som skisportssted scorer også meget høje karakterer inden for kategorien off pist, så Tignes er et oplagt valg at stå på ski, hvis man er glad for det. Der er mange praktiske ting, man skal tage højde for, når man vælger at tage på skiferie. For det første er der rigtig meget grej, man skal have styr på og for det andet, skal man have styr på forskellige forsikringer hjemmefra, hvis der mod al forventning skulle ske noget uventet. Man kan hjemmefra sikre sig, at man har en afbestillingsforsikring, hvis planerne for ferien skulle blive ændret. Der er også siden 2008 blevet lavet forandringer på, i hvor høj grad det er muligt at bruge sit gule sygesikringskort, når man rejser rundt i Europa. Man skal være opmærksom på, at en skiferie er en fysisk aktiv ferie, hvor man ofte kommer op i høj fart, så der er en risiko for, at man kan komme til skade. En af de ændringer er, at man ikke er længere er sikret hjemtransport, hvis man nu er så uheldig at komme slemt til skade på skiferien. Det er derfor en god idé at tegne en hjemtransportforsikring inden, man drager mod bjergene i Tignes.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.