Droner hitter i Danmark

august 18, 2014 by Dronergear

Det kan godt være at Droner er forholdsvis nyt i Danmark. Selvom det er ret nyt i Danmark, hitter det stadig vildt meget. Salget er stærkt stigende, da droner er meget spænende og underholdene for både unge og voksne. Der bliver hele tiden udvidet i sortimentet, hvilket betyder at der kommer nye modeller, med mange flere funktioner. Priserne stiger selvfølgelig også når kvaliteten gør. Pris for en drone er meget svingende, vælger du en billig udgave kan du finde den til under 500 kroner. Hvis du skal have det bedste af det bedste, koster en drone helt op til 10.000 kroner.

Hvad er en drone?

Hvis du ikke allerede ved hvad en drone er, så får du her en kort forklaring.

En drone er en fjernstyret helikopter, som både kan fås i små og store modeller. Droner bruges til legetøj, men også til professionel brug. Mange droner er udstyret med kamera, hvilket giver rig mulighed for at tage nogen kvalitetsrige billeder, fra forskellige vinkler og afstande.

De billige modeller styres normalt med en fjernbetjening. De dyre modeller er ofte meget mere avanceret og kan styres med enten din smartphone eller iPad.
Flyvning med drone er ikke svært og kræver ikke en uddannelse eller lignende. Det er selvfølgelig noget man lige skal vænne sig til.

Det er forskelligt hvor mange propeller en drone har, det kommer meget andet på størrelsen. De små har kun 4 propeller, hvor andre har 6 eller 8 propeller.

Drone regler

Flyvning med droner er lovligt, men der er nogen regler som skal følges. Reglerne afhænger lidt af hvor stor en drone du har. De store droner som vejer mere end 7 kg, kræver en særlig flyvetilladelse hos trafikudstyrelsen.

  • Du skal tage hensyn til andre mennesker. Det vil sige du skal flyve ansvarligt og ikke må genere andres private ejendomme, og heller ikke genere mennesker generelt.
  • Du skal holde en minimums afstand på 150 meter fra større offentlige veje og store byer.
  • Du må ikke flyve længere væk end, du selv kan se den.
  • Du må ikke flyve i nærheden af steder med ulykker, hvor politi og lignende arbejder.
  • Du skal være mindst 5 km væk fra offentlige flyvepladser, og hele 8 km væk fra militær flyvestationer.
  • Du må ikke flyve inden for en afstand på 150 meter, fra kongehusets grunde, fængsler, politistationer og lignende opholdssteder.
  • Du må ikke flyve højere op end 100 meters højde.

 

Det er meget vigtigt at du læser reglerne grundigt igennem. Du står selv til ansvar, hvis du får en bøde eller lignende. Der er ingen undskyldning for ikke at kende til reglerne. Alt du foretager dig, er dit ansvar.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *