Få bugt med forkølelsen – Undgå at blive forkølet

marts 26, 2012 by Michael

Mange oplever en ganske uheldig bivirkning af det spirende forår. Efterhånden som varmegraderne stiger, er der en del der oplever forkølelse og andre gener. Det kan virke underligt at blive snottet i takt med, at vejret bliver bedre. Den naturlige reaktion er jo, at det kun sker når det er koldt.Det er imidlertid en gængs misforståelse, at forkølelse og snottethed kun opstår når det er koldt i vejret. Ofte reagerer kroppen på de omskiftelige temperaturer. I takt med temperaturen udenfor stiger, begynder vi jo at tage mindre og mindre tøj på. En hel del “glemmer” dog ofte, at det ikke helt er blevet sommer endnu. Selvom temperaturen mange steder ligger på omkring 20 grader midt på dagen, er det altså stadig koldt om aftenen. Det betyder, at hvad der var passende beklædning til midt på dagen, er alt for lidt om aftenen. Temperaturen svinger ret meget i løbet af et døgn om foråret, og det er vigtigt at være opmærksom på dette.

Er du blevet snottet og forkølet, er der dog en del du kan gøre selv. Der er ikke en mirakel-kur, men der er alligevel ting du kan tænke over mens du rækker ud efter din kleenex.

Bliv i sengen

Det virker ganske åbenlyst, men der er alligevel mange der ikke følger dette råd. Det er ofte langt den bedste løsning, at melde sig syg fra jobbet og først vende tilbage når man er helt rask. Alt for mange tror det er modigt og loyalt, at møde på arbejde på trods af diverse sygdomme. Dette er imidlertid sjældent tilfældet. For det første kan du ikke løse dine arbejdsopgaver så godt som du brude og for det andet risikerer du at smitte dine kollegaer. Drop den påtagede helte-rolle, og bliv liggende til du er helt rask.

Spis sundt

Når man er syg og dårlig, har man sjældent lyst til at indtage de helt store måltider. Ønsker du at komme på højkant hurtigt, er det dog vigtigt at du indtager noget din krop kan bruge. En sund og varieret kost er det bedste du kan tilbyde kroppen, mens den bekæmper en sygdom. Har du ikke selv kræfter til at svinge den helt store grydeske, kan det være en løsning at bestille udefra – så længe det er sundt og nærende. Du skal ikke have hovedet fyldt med moralske overvejelser omkring vægttab eller lignende, men heller ikke kaste sig over den første og bedste junk food bix. Hold dig i øvrigt så vidt muligt fra rygning og alkohol.

Sov med hovedet højt

Så vidt du har mulighed for det, så eksperimenter med at lægge et par ekstra puder under hovedet når du sover. Du vil opleve, hvordan denne sovestilling kan afhjælpe mange af de irriterende gener ved en tilstoppet næse.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *