Find det bedste lagerhotel til din webshop

juni 19, 2016 by Susanne

Det er forholdsvist nemt at åbne en webshop, og der er mange måder at gribe den daglige drift af en webshop an på:

  • Du kan have dit varelager hjemme hos dig selv, hvis du selv vil stå for alt i din webshop.
  • Du kan benytte dig af dropshipping, hvor du sender en kundes bestilling videre til din leverandør, som så står for at sende varen til kunden. Her er avancen ikke så høj, men til gengæld har du heller ikke så mange penge ude at hænge.
  • Du kan benytte dig af et lagerhotel, som tilbyder pick and pack, så du i praksis outsourcer en del af det praktiske arbejde og dermed får mere tid til kerneopgaven i din webshop, nemlig at markedsføre og sælge dine varer.

Vælger du den sidste løsning, er der mange ting, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge et lagerhotel til din webshop. Det billigste lagerhotel er ikke nødvendigvis det bedste, for god service koster penge – og netop serviceniveauet kan være afgørende for dine kunders oplevelse af at handle i din webshop. Hvor hurtigt bliver varen fx sendt ud til kunden? Er sidste frist for at bestille en vare til levering næste dag kl. 12 eller kl. 19? Det kan svinge ret meget fra lagerhotel til lagerhotel.

Derudover skal du selvfølgelig være opmærksom på alle omkostningerne i forhold til at lade et lagerhotel administrere varelageret for din webshop. Hvordan fakturerer de fx tidsforbruget? Fakturerer de kun for den forbrugte tid eller pr. påbegyndte time? Tager de et gebyr, hver gang du henvender dig til dem?

Og så er der alt det praktiske i form af, om du fx kan besøge lagerhotellet og kontrollere dit varelager. Hvordan er de fysiske forhold på varelageret? Er det tørt og opvarmet? Det vil i langt de fleste tilfælde være det bedste for dine varer. Sørg også for at få afklaret, hvem der har ansvaret, hvis en kunde modtager en forkert vare, og hvem der skal afholde udgifterne til fejl. Det vil være en rigtig god idé at få skrevet sådanne ting ind i kontrakten mellem lagerhotellet og din webshop.

Der er mange lagerhoteller i Danmark, som tilbyder pick and pack. Prøv at kontakte flere forskellige lagerhoteller, inden du beslutter dig for, hvilket lagerhotel der skal stå for at sende varer til din webshops kunder. Der er også mange gode lagerhoteller i udlandet, som det kan være relevant at undersøge nærmere, hvis du har mange udenlandske kunder. Du kan fx spare mange penge på fragt, hvis du har et stort marked i Sverige og sender via et svensk lagerhotel – og fragten fra Sverige til Danmark kan sagtens være billigere end den tilsvarende fragtudgift internt i Danmark, så også på den konto kan du spare penge.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *