Fordele og ulemper ved et laminatgulv

november 3, 2016 by flottegulve

Et laminatgulv skal forstås som et gulv, der egentlig kan bestå af træbaserede plader, men som samtidig er dækket af et omkring 2 mm tykt plastmateriale, som kan have forskellige motiver på. Mange af de gulve, som man egentlig tror blot er af træ, er faktisk bare en fotografisk printet gengivelse af brædder. Det begrænses ikke kun til trælignende gulve, men kan også have alt fra flise- og klinkemønstre til parketgulve.

Et gulv med et lag af laminat fremfor andre materialer er ofte billigere end andre typer gulve, og kan derfor være at foretrække i forhold til disse. Samtidig er de meget nemme at vedligeholde, da de ikke skal overfladebehandles eller lignende for at holde dem pæne. Som så mange andre ting er der dog både fordele og ulemper at finde ved at lægge sådan et gulv, og det er altid værd at veje og holde disse op mod hinanden, så man ved præcis hvad man går ind til, hvad man skal være opmærksom på, og hvad man kan forvente at skulle tage stilling til i fremtiden, når det uundgåelige slid begynder at kunne ses.

Du kan her finde inspiration til nyt laminatgulv.

Dette skal du vide om dit laminatgulv

Når valget står mellem alt fra linoleum-, vinyl-, træ- og lamelgulve, er det altid en klar fordel hvis man hurtigt kan danne sig et overblik over ens muligheder. I modsætning til stort samtlige af de førnævnte typer er et laminatgulv nemt at lægge og montere, og som nævnt tidligere også billigt og nemt at holde. Dette er fordi overfladen er lavet af en sammenpresset papirmasse, som herefter er blevet behandlet med plastik. Gulvet bliver som følge heraf utroligt slidstærkt, og det kan holde i meget lang tid.

Uanset hvilken farve eller motiv du har valgt til det, er dette også godt beskyttet af materialet, og det mister ikke farve eller nævneværdig skade af at man spilder noget på det. Og sidst men ikke mindst skal der ikke foretages andet end normal rengøring på gulvet, da andet simpelthen ikke er nødvendigt. Når dette er sagt, skal man selvfølgelig også være opmærksom på de ulemper, der følger med et gulv af denne type. Overfladen kan på visse føles meget kunstig, og det giver en anden lyd, end den umiskendelighed der følger med for eksempel et ægte trægulv. Oftest knirker det meget, og dette kan virke generende på nogen. Materialet er heller ikke særligt fleksibelt, hvilket betyder at det føles både hårdt og koldt at gå på, i forhold til andre, ”blødere” materialer. Og sidst men ikke mindst skal man være opmærksom på, at selvom gulvet er meget slidstærkt og holder længe, så kan eventuelle skader som følge af slid ikke repareres eller udbedres. Begynder gulvet derfor at falme til sidst, er den eneste løsning at skifte det helt ud.

Et laminatgulv kan være vejen frem

I sidste ende handler det hele om de konkrete behov og ønsker, hver enkelt person har. Et laminatgulv har både fordele og ulemper, men det har enhver anden type gulv også, og derfor skal man blot træffe sit valg, når man har vejet alle argumenter for og imod. Vælger du et gulv af laminat, er det for eksempel vigtigt at erindre, at nok kan det komme til at se meget medtaget ud, når først det er slidt ned, men har det først holdt lang tid inden da, og har herudover heller ikke kostet meget at få lagt, så er det måske alligevel billigere i sidste ende at lægge et nyt, i stedet for at bruge tid og penge på at vedligeholde eksempelvis et trægulv. Derfor kan det kun konkluderes, at det altid kommer an på personlig præference.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *