Førstehåndindtryk gives af hoveddøre

maj 3, 2012 by jens b

Hvilket indtryk ønsker du at give dine gæster når de kommer for at besøge dig? Det allerførste de møder når de valfarter rundt i det danske land er som regel de små hjems hoveddøre.

Men hvor stor en betydning har disse hoveddøre reelt? En hel del faktisk. Hvis man lige lader tankerne flyde og tænker over denne indgangsvinkel i de hjem man ofte besøger, vil man ved nærmere eftertanke opleve at det er vidt forskellige udtryk disse hoveddøre giver. Og ganske ofte afspejler de meget fint den familie som bor bag døren.

Hoveddøre som er rene i deres linjer, i vedligeholdelsesfri materialer som aluminium eller plast, afspejler som regel en familie som prioriterer andre gøremål end de praktiske. Disse familier har valgt at bruge deres tid på andet end at skulle vedligeholde deres træværk med jævne mellemrum.

Derimod vil det ofte vise sig at familier som vælger hoveddøre udført i træ og som derfor kræver en del mere vedligehold, værdsætter at bruge tid på at opretholde de ydre rammer.

Sådan kan man blive ved med hoveddøre som er med glas eller uden glas. Ikke at glas i hoveddøre nødvendigvis afspejler personligheder, men det giver et billede af hvilken form for åbenhed de værdsætter. Tillader man eksempelvis at folk kigger ind og får et indblik i den travle hverdag, med sko og tasker, som måske ikke altid har fundet på plads, her tænkes der især på mange børnefamilier, som i den travle hverdag ikke altid får opretholdt et billede af overskud. Eller vælger man hoveddøre som kan skjule lidt af det uundgåelige bagvedliggende kaos?

Uanset hvilke typer hoveddøre man vælger giver det umiskendeligt et billede af de værdier man værdsætter i de små familier rundt om i det danske land. Ofte er de hovedøre som er repræsentative dog blot en dør man har købt med huset og derfor ikke et bevidst valg. Mange af de tunge hoveddøre er levn fra halvfjerdsernes mere mørke bygge- og indretningsstil. Så måske man skulle overveje at skifte disse ældre hoveddøre og dermed træffe et individuelt valg om hvilket indtryk man ønsker gæsterne skal få, når de står derude og venter på man kommer ud og lukker op.

Der findes masser af inspiration på internettet, som eksempelvis byggebilligt.dk og her kan man samtidig vælge at købe sin dør online og printe monteringsvejledninger ud. Der er ofte store besparelser at hente ved at handle online.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *