Fremtiden indenfor mobiltelefoni og mobilabonnementer

juli 15, 2012 by tempocarl

Fremtiden for abonnementer til mobilen er flad betaling, det vil sige betaling hvor der afregnes en flad pris pr. måned for et på forhånd bestemt antal minutter, antal SMS beskeder samt antal MB data. Denne type for betaling har længe været normalen hos de helt små selskaber, men der er meget der tyder på at de større teleselskaber i dag også starter at bruge denne type for afregning.

Det store spørgsmål er så om det kommer til at gøre markedet for mobiltelefoni nemmere for forbrugeren og om det giver lavere priser. som udgangspunkt ser det meget mere nemt ud, set i forhold til mobilabonnementer hvor man betaler pr. påbegyndt minut eller nogle gange sekund, men hvor der er forskellige tillæg og  takster der kan gøre det dyrere eller billigere.

Dog er det ikke nær så forenklet. Når tele selskaberne med tiden begynder at tilbyde såkaldt flat rate på mobil abonnementet ønsker selskaberne stadig at øge deres indtjening så meget som de kan og en måde at gøre det på er en dyr overtaksering hvis du bruger mere end hvad dit abonnement har inkluderet.

Har du eksempelvis et mobil abonnement der giver 5 timers tale per måned og du taler i hele 8 timer hver måned, skal du betale for de 3 yderligere timer, og det er her overtakseringen kommer ind i billedet. Teleselskaberne tror og håber simpelthen at du som dansk forbruger ikke får tilmeldt dig det perfekte abonnement til mobilen og derfor forholdsvist ofte kommer til at afregne en stor ekstrapris på de minutter, tekst beskeder og de MB data der ligger ud over dit mobilabonnement.

”Det gælder om at vælge det rigtige mobilabonnement der passer til ens helt unikke mobilforbrug. Herved undgår du at betale de dyre ekstra takster for forbrug der kommer ud over hvad mobilabonnementet indeholder af taletid, SMS og data” udtaler Simon Juhl fra mobilabonnement prisportalen mobilabonnementpriser.dk

Som udgangspunkt ser det ud til at vi får et gennemskueligt marked for mobilabonnementer, men det er dog ikke den hele sandhed,  det som udgangspunkt ser ud til vi får mere gennemskuelighed og også nogle billigere mobilabonnementer, så det er ikke 100% sandheden. Hvis vi tager ”JA hatten” på er der kommet et nyt regelsæt omkring priserne på både taletid, men også mobil data når du er i udlandet og anvender din mobiltelefon med dit normale abonnement. Det betyder der i første omgang er kommet loft på prisen, og det er helt sikkert at vi ikke har set det sidste på den front endnu.

Mobildata boomer næsten den ene måned mere end den anden, og der er flere der får mobiler der kan anvendes til email, facebook applikation samt surf på nettet via mobilen, og des flere brugere, des større volume. Når markedet vokser bliver det endnu mere interessant at konkurrere om kunderne, og dermed kommer der med sikkerhed fald i prisen på data i mobilabonnementerne.

Se også: Pristjek på mobiltelefoner


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *