Fysisk handicap behøver ikke være en begrænsning

maj 7, 2012 by softty

Selvom man ved et uheld bliver ramt af et fysisk handicap af den ene eller den anden grad, behøver ens aktive liv ikke stoppe fordi man har fået dette fysiske handicap. Men det kræver at du som menneske ændre din indstilling fra at se på hvad du kunne til at kigge på hvad du kan nu. Og da jeg selv har været gennem denne mølle ved jeg også godt at det kan være ekstremt svært at se fremad, når man sidder tilbage med det fysiske handicap.

Det første skridt bliver at du anerkender og acceptere at du har et fysisk handicap, at der er ting som du ikke kan mere, at der er ting som du nu skal have hjælp til. Dette er en lang rejse som vil give dig opture såvel som nedture, gode dage og dårlige dage, men du vil med tiden acceptere at tingene er som de er og du hverken kan gøre for det eller gøre noget ved det. Når du er nået hertil så er det du igen kan begynde at se på at for dyrket det motion som du nu en gang kan klare uden at du køre dig selv ned. Ligesom du vil få lysten til at deltage i flere sociale ting, som du både bevidst og ubevist har afskåret dig selv fra indtil nu.

I forhold til træningen vil det mest optimale for dig være at du træner med en anden handicappet, for så kan i begge virke som den motiverende faktor, men i vil også kunne være den støtte for hinanden som ville kunne sige at nu var det tid til at stoppe ellers ville det gå galt. Og der er ingen tvivl om at vi som handicappede skal passe på at vores bmi / vægt ikke bliver for høj, at vægten ikke bliver endnu en ting som vil være til gene i dagligdagen.
Så kombinere det måske med en mulig ændringen af den kost du får i dagligdagen, så du, fjerner denne faktorer fra at være den udslagsgivende ting som gør at vægten stiger.
Du kan endda føre dagbog eller skrive på en blog, hvor du skriver om de gode samt dårlige dage, de ting du gør.

På den måde kan du være med til at hjælpe andre som er kommet i samme situation som dig selv, de vil kunne drage lige så stor nytte af det du skriver som du har fået ved at læse denne artikel og / eller andre af samme slags.

Og husk det er aldrig for sent at begynde, du vil på ethvert tidspunkt i dit liv hvor du er afklaret med dig selv omkring din situation begynde at dyrke den motion du kan og har lyst til.

Så hvorfor ikke starte i dag?


2 Comments »

  1. Benjamn siger:

    Er du selv fysisk handicappet? hvis ja så vil jeg gerne lige have en kntakt med dig

  2. softty siger:

    Hejsa

    Har prøvet at sende dig en mail, men er ikke sikker på den er nået frem.
    Men jeg er selv fysisk handicappet.!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *