Giv dit hjem nyt liv – 5 nemme indretningstips

januar 28, 2014 by Mona

Hvis du er træt af dit hjems indretning, og synes, at du har brug for noget inspiration til, hvordan du giver dit hjem et nyt og moderne udtryk uden at totalt flå din pung, skal du bare læse med her. Her følger nemlig et par tips til 5 hurtige måder at opdatere et kedeligt rum på. Og det behøver ikke koste en formue. Ofte er det nemlig i de små ting, at den store forskel ligger.

1. Mal en endevæg

Du behøver ikke dække hele stuen til i malertape og plastik, hvis du er vild med mintgrøn og synes, at nu skal dit hjem også vise det. At male en endevæg eller en dør kan være nok til, at en ny yndlingsfarve bliver det gennemgående farvetema i dit rum. Og så er det også lidt mere overskueligt at male over igen, når mintgrøn ikke længere er et hit.

2. Lav en collage

En fotocollage på vægen er moderne og en nem metode til at give dit rum personlighed. Overvej, om kollagen skal have et tema – evt. med billeder i samme farvetoner, og vælg rammer i samme farve, for et roligere udtryk. Læg først billederne op på gulvet, så du ved, hvordan du vil have dem hængende på væggen. Det giver som regel et bedre resultat end at blot begynde at hænge tilfældigt op.

3. Ryd op og smid ud

Faktisk er en oprydning ofte nok til at gøre en stor forskel i dit hjem. Smid de ting, som du ikke længere synes passer ind, ned i kalenderen, og ryk rundt på nips og dims. Eller ryd godt op i bogreolen og stil tingene på en ny og mere dekorativ måde.

4. Giv væggene lidt spræl

En wallsticker er en anden hurtig og rimeligt billig måde, hvis du trænger til at give din stue eller et andet rum et friskt pust. Udvalget af wallstickers er næsten uendeligt, og ønsker du et moderne udtryk, som du ikke bliver træt af i morgen, kan du gå efter wallstickers, som er enkle, grafiske og sorte. Du kan f.eks. købe wallstickers her.

5. Strømlin temaet

Når du har ryddet op og smidt væk, som jeg anbefaler i 3. råd, er det tid til at kigge på dit rum med friske øjne. Hvilke farver holder du mest af, og hvad falder uden for og passer ikke ind? Væk med det, og sørg så for at arbejde inden for et farvetema med 3-5 gennemgående farver og  1-2 træsorter. Det giver rummet en god ro og giver en rød tråd i indretningen. Et par nye puder til sofaen eller en vase i vindueskarmen kan være alt det kræver, for at give stuen den farvemæssigt røde tråd.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.