Gode råd til dig der skal ud og låne penge

marts 13, 2016 by andersjensen84

Der findes hele tre finansieringskilder man kan låne penge i – banker, realkreditinstitutter og sparekasser. Baggrunden for lånet afhænger af hvilken af disse tre kilder du skal vælge. Der er dog nogle begrænsninger i valgmulighederne, hvis du eksempelvis skal låne til bolig. Her skal du enten vælge mellem realkredit eller banklån.

Har du et ønske om at optage et lån til forbrug, kan du dog med god samvittighed vælge frit, som du ønsker. Er man allerede knyttet til et realkreditlån, er det muligt at optage en forbrugslån ved at låne i friværdien på huset. Dette er dog et særligt lån, der indeholder helt specifikke vilkår man skal overholde.

Alle udbydere holdes i kort snor af Finanstilsynet og sikre at forretningerne kører efter ordentlige kår. Føler man sig snydt eller uretfærdig behandlet, kan man altså altid henvende sig til dem.

Hvordan vælger det rigtige lån til mine behov?

Det kan være svært at finde det helt rette lån til lige netop dine behov, men du bør i første omgang danne dig et overblik over låneudbydere. Læs på deres hjemmesider og prøv at find ud af, hvilken målgruppe de søger. Hver låne situation er forskellig og der altså mange låneudbydere med forskellige målgrupper.

Er du i tvivl hvad målgruppen eller hvad en låneudbyder kan tilbyde, så anbefales det at du kontakter dem og hører nærmere. Hvor mange penge vil du låne og hvilken rente regner du med at betale?

Realkreditinstitutterne er de mindst risikovillige og det er altså samtidigt her man kan låne mange penge. Sparekasser er langt mere risikovillige, men så er der ligeledes en række krav og betingelser man skal overholde. Man kan typisk ikke låne nær så mange penge og tilbagebetalingsperioden er oftest meget kort.

Når du skal vælge et sted hvor du skal låne, er det fordelagtigt at vælge det sted hvor ÅOP renten er så lav som muligt. Den lave rente afhænger af mange ting og typisk ikke let at opnå. Det er vigtigt at være opmærksom tilbagebetalingsperioden, for jo kortere denne periode er jo højere vil renten også være. Man kan med grove træk sige at et realkreditlån er billigere idet at de er sikre og tilbagebetalingsperioden er over længere tid, hvor kviklån er dyrere, da man skal betale tilbage forholdsvis hurtigt og fordi kravene ikke er så store. Ved køb af bil, bør man kontakte flere forskellige låneudbydere, da dette er lidt en grå zone mellem de forskellige finansieringskilder.

Spørgsmål vedrørende det at låne penge

Hvis du har været hurtig til at læse denne artikel igennem, får du nu her en liste over de oftest stillede spørgsmål der er forbundet med et lån.

Hvor meget kan jeg låne?

Du kan i princippet låne så mange penge som du vil, hvis blot du overholder udbyderen krav. Lån findes i spænd fra 500-5.000.000 kr. og endda større.

Hvor lang tid går der fra jeg har pengene?

Dette afhænger af hvilken udbyder og hvilken type lån du vælger. Ved et kviklån har du typisk pengene efter meget kort tid og ved et banklån kan der gå flere bankdage.

Hvad er renten?

Dette afhænger igen af hvilken type lån du vælger, hvor mange penge du ønsker at låne og løbetiden.  Det er muligt at finde lån der er rentefrie, men modsat findes der lån men renter over 30%. Sammenlign renter og lån penge på Pengeinfo.dk.

Hvornår kan jeg forvente et svar på min ansøgning?

Ved kviklån får du svar med det samme og ved et banklån indkaldes du typisk til en samtale på baggrund af din ansøgning, hvorefter din situation vurderes.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.