Guide til afslibning af dine trægulve

marts 13, 2016 by TinaH

Der findes mange forskellige typer af gulve, og det er derfor vigtigt, at være opmærksom, når man skal have slebet sine gulve. Afslibning af gulve bliver typisk benyttet, når der er tale om trægulve. Det er typisk når, man skal flytte ind i en lejlighed eller hus, eller hvis man skal flytte derfra, at man vælger at slibe sine gulve. Det kan enten være fordi, man synes, at de trænger, i forbindelse med en indflytning, eller også har man skrevet under på en kontrakt, hvorpå der står, at gulvene skal afslibes inden man flytter ud. Når du skal slibe dine gulve er der to indgangsvinkler. Du kan enten selv vælge at gøre det, eller du kan hyre et professionelt firma til at gøre det. Hvis du vælger selv, at gøre det er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i fremgangsmåde inden du går i gang. Det kræver endvidere, at du har forskellige værktøjer og maskiner. Hvis du vælger, at hyre et professionelt firma til at afslibe dine gulve, er det vigtigt, at du ikke kun fokusere på, hvad afslibningen koster, men også er opmærksom på den kvalitet, der bliver leveret, så du ikke ender med, at skulle starte forfra.

Fordele og ulemper ved selv at slibe dine gulve

Der findes en række både fordele og ulemper ved, at kaste sig ud i det store projekt, som det er, at afslibe sine gulve. Det kræver, at man er villig til, at bruge tid på både at udføre arbejdet, men også grundigt undersøge proceduren og fremgangsmåden inden man går i gang. Der findes mange steder, hvor man kan lave en enkelt fejl, som ender med, at ødelægge dit gulv så meget, at du bliver nødt til at bruge mange penge på reparationer. Inden du går i gang skal du som sagt lave nogle undersøgelser, men ud over det skal du også have det rigtige værktøj. Til at afslibe dine gulve skal du have en gulvsliber. Der findes flere forskellige typer, og det anbefales derfor, at du spørger, hvilken der vil passe bedst til netop dit gulv i det lokale byggemarked. Gulvsliberen er den primære maskine du skal bruge, og kan købes de fleste steder. Hvis du ikke tænker, at du kommer til, at bruge en gulvsliber igen, og derfor tænker, at det er billigere, at hyre et firma til at gøre det, er den løsning, at du kan leje en gulvsliber. Gulvslibere kan lejes i mange byggemarkeder rundt omkring i Danmark. Når du har slebet gulvet skal det olieres eller lakeres. Her er det igen en god idé, at spørge en i byggemarkedet, som har forstand på det, til råds. Et er altså et stort projekt selv, at skulle afslibe sine gulve, og en af de helt store ulemper ved selv, at skulle gøre det er derfor selvfølgelig tiden. Derudover vil en ulempe være den risiko, der er for, at det man gør er forkert, og derfor skal til at starte forfra. Den helt klare fordel må siges at være de penge, som man spare.

Fordele og ulemper ved at hyre professionel hjælp til afslibningen af dine gulve

Ligesom der findes fordele og ulemper ved selv, at kaste sig ud i projektet med, at skulle slibe sine gulve, så findes der også fordele og ulemper ved, at hyre professionel hjælp til det. En af de helt klare ulemper er den pris, som det koster i forhold til selv, at skulle gøre det. Når man skal hyre et firma til en gulvafslibning, kan det i mange tilfælde betale sig, at undersøge priserne på de forskellige firmaer på internettet. På denne måde kan man få skabt sig et overblik over, både hvad de tilbyder, men også til hvilken pris. Som det blev nævnt tidligere kan det være farligt at vælge et firma kun ud fra prisen, da pris og kvalitet ikke altid hænger sammen. Det man i stedet kan gøre er, at undersøge hvilke anmeldelser firmaet har fået af tidligere kunder. Dette vil kunne give dig et overblik over, hvem der levere den bedste service, og hvem der levere den til den bedste pris. Fordelen er at man er sikker på, at det arbejde der bliver lavet er ordentligt.

 


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.