Håndboldsko til spilleren

april 18, 2016 by kennethhede

Markedet for håndboldsko er enormt stort, og derfor kan det ofte være svært at finde de helt rigtige håndboldsko. Det kommer ofte meget an på hvordan man er som spiller, men også hvordan ens krop er. Det vigtigste er dog altid at gå efter den bedste kvalitet – så går man aldrig helt galt i byen!

Det er dog en helt anden ting, som de fleste håndboldspillere tænker på før kvaliteten – nemlig udseendet. Hvordan ens nye håndboldsko ser ud, og om man nu skiller sig ud på håndboldbanen.

Når der skal findes nye håndboldsko, kan man ofre bruge tommelfingerreglerne omkring spillertype – altså hvilken spillertype man er som håndboldspiller.

De fleste fløjspillere er små og hurtige, og vejer ofte ikke ret meget. Som hurtig og lille spiller er man ofte også fintestærk, og har brug for at kunne bevæge sig hurtigt og også løbe hurtigt. Derfor skal man have en let sko, som ikke fylder ret meget, og hvor der er god tæt kontakt til gulvet. Her går man ofte på kompromis med stødabsorberingen, men i og med at man ikke vejer ret meget, kan det ofte opveje hinanden, da trykket ikke er ligeså stort. Vi kan varmt anbefale Adidas Handball Special i denne kategori.

Andre spillere som også skal bruge flade sko og god kontakt til gulvet, for at få en hurtig respons, det er håndboldmålmænd. Men udover at skulle have en hurtig reaktion, for skal de også have en flad håndboldsko, for ikke at vride om i anklerne! De fleste mærker har én helt speciel håndboldsko til målmænd.

De fleste forsvarsspillere, bagspillere og i nogle tilfælde stregspillere er ofte meget større og tungere. De har brug for væsentlig mere stødabsorbering – hvilket faktisk er det vigtigste parameter overhovedet for dem! Deres knæ og fodled bliver udsat for væsentlig større belastninger. Man mister dog lige lidt reaktionstid og hurtighed ved at have det større en håndboldsko med bedre stødabsorbering, men for de store spillere er det vigtigere med stødabsorberingen. Ellers bliver risikoen for skader væsentlig større! Vi kan varmt anbefale håndboldsko fra Asics og Mizuno til de større og tungere håndboldspillere.

Selvfølgelig er dette kun tommelfingerregler, og det er meget individuelt for spillere hvilken håndboldsko de skal have, så derfor er det altid en overvejelsessag. Spørg i den lokale butik, eller kontakt internetbutikken, da de ofte kan guide dig til det helt rigtige køb. Men husk: Først og fremmest skal skoen være komfortabel at have på!


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.