Vælg det rigtige – Trægulv

april 18, 2016 by Steen M. Nielsen

I dag viser flere undersøgelser, at det er yderst vigtigt med et sundt indeklima i vores boliger, da dårligt indeklima nemt kan være en af grundene til astma og allergi, som idag nærmest er blevet en folkesygdom.

Det er derfor en god idé at vælge trægulv i din bolig, da trægulvet er en levende materiale og hjælper på husets indeklima. Trægulve er lette at vedligeholde og holde støvfri med en let støvsugning og en gulvvask. Husk at bruge det rette plejemiddel i form af den sæbe der passer til den behandling gulvet har fået da det blev lagt.

Behandling af Trægulv
Hvis man ikke selv er klar over hvilken behandling gulvet skal have og efterbehandles med, da kan man rådføre sig med et gulvservicefirma, da det er yderst vigtig at bruge det rette plejemiddel til gulvet. Har du købt et ældre hus, hvor der ligger et gammelt træt trægulv, vil rådet være; at prøve at beholde gulvet og få det enten afhøvlet eller afslibet, samt give det en god efterbehandling, her vil et gulvfirma kunne være en stor hjælp. De gamle trægulve er ofte af en bedre kvalitet end de trægulve der fås i dag, så netop derfor er de værd at bevarer. Gulvet kommer som regel til at se ud som nyt efter en behandling af et gulvservicefirma, fordi det er fagfolk som har arbejdet indenfor faget i mange år. De fleste gulvservicefirmaer har på deres hjemmeside nogle før og nu billeder af trægulve, så det kan give et billede af hvad resultat der kan forventes.

Folk prøver nogle gange selv at afhøvle eller afslibe trægulvet med det resultat, at de er nødt til at udskifte gulvet, pga. forfejlet afslibning. Lad derfor et gulvservice firma gøre arbejdet for dig, det er for det første ikke særlig dyrt, da du ikke selv skal købe materialerne, her er f.eks. sandpapir og efterbehandling med enten lud, olie, voks og sæbe med i det tilbud du modtager. Du er også sikker på resultatet bliver rigtig flot. Efterbehandlingen af gulvet foretager gulvservicefirmaet med produkter som kan købes til fordelagtige priser hos dem.

Efter en afhøvling eller gulvafslibning, da er en god efterbehandling er meget vigtig da den er med til at trægulvet holder til den daglige brug. Har du hund eller kat skal du være opmærksom på at deres klør laver ridser, det skyldes ikke at efterbehandlingen har været for dårlig. Børns leg på gulvet kan også ridse trægulve, her vælger mange at have et tæppe liggende som kan flyttes når legen er slut. Har du været uheldig at der er kommet nogle pletter på gulvet kan disse fjernes. Men gulvservicefirmaet vil kunne rådgive omkring valg af den efterbehandling, der er bedst for netop dit trægulv og de behov det skal dække – Det sker uden at der tages hensyn til hvad der er mest moderne netop lige nu.

Fjernelse af mærker
Mærker fra f.eks. sorte sko på et ubehandlet eller sæbebehandlet trægulv kan du være heldig at fjerne med vand og gulvsæbe, og med brug af den fine side af en grydesvamp – Eller prøv med fint sandpapir korn 180 eller 240, og endelig i træ årernes retning. På lakeret massivt trægulv og parket gulve: Bruges et blødt lyst viskelæder, visk forsigtigt indtil det sorte mærke er væk, ellers kan der prøves med lampeolie, rense benzin eller mineralsk terpentin. Oliebehandlet massivt trægulv: Her bruges et lyst viskelæder (andre farver smitter af på trægulvet) Visk forsigtig på det sorte mærke, til det er væk. Eller prøv at slibe med fint sandpapir korn 180 eller 240 i træ årernes retning. Passer du trægulvet med ugentlig støvsugning efterfulgt af en gulvvask kan trægulvet holde i mange år.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.