Hvad er et webhotel?

maj 7, 2015 by bentebent

Når du måske er kommet i gang med at starte din egen virksomhed op, så er en af de første ting, som du behøver, en hjemmeside. Men hvordan skal man nogensinde finde rundt i junglen af webløsninger, og hvad betyder “webhotel”, som konstant popper op til højre og venstre?

En kort forklaring er, at et webhotel, som navnet antyder, er en stor samling af hjemmesider og domæner, som folk har oprettet. Bag webhotellet står et firma, der har en stor samling af servere, der står for at holde din hjemmeside oppe, og du betaler så dette firma for denne service. Din hjemmeside er stadig personlig, men du kan opnå utrolig stabilitet og brugervenlighed gennem et webhotel, og du slipper samtidig for bøvlet med, at have servere stående hjemme i privaten.

Der findes forskellige typer af webhoteller, men fælles for dem alle er, at du køber et bestemt domæne (hjemmesidenavn) gennem dem og betaler for dette domæne, samt websidens opretholdelse. Der er så forskel på, hvad de enkelte webhoteller kan tilbyde i forhold til brugervenlighed og mulighed for at oprette flotte hjemmesider direkte gennem dem. Nogle webhoteller tilbyder f.eks. muligheden for, at lave WordPress-hjemmesider direkte gennem dem, så du i princippet slipper for at have folk til at lave din hjemmeside. Andre kan slet ikke modtage specifikke typer af hjemmesider, så du bør holde dig dette for øje, når du skal vælge dit webhotel!

Hvor kan jeg finde det billigste og bedste webhotel?

Markedet for webhoteller er kæmpe stort, og der er derfor ufattelig gode tilbud at hente, og du kan få domæner og hjemmesider helt ned til 1 kr. om måneden! Det kræver dog næsten altid en speciel grad af held og kløgtighed at finde det bedste tilbud, men vi vil gerne hjælpe dig på vej!

Det første, du må gøre dig klart, er, hvilke funktioner du ønsker af dit webhotel. Kan det hoste din hjemmeside, og hvor godt gør det det generelt? Er din hjemmeside f.eks. i et WordPress format, skal du nok kigge dig om efter et billigt WordPress hotel, der er egnet til formålet. Når du har fundet et egnet hotel, bør du også altid undersøge, hvad andre kunder har oplevet af service og nedetid på hotellet. Det er typisk forskellen på hoteller til 1 kr. og til 16 kr. om måneden, og den lille forskel i prisen er i mange tilfælde værd at betale.

Det næste, du skal kigge på, er selvfølgelig prisen. Som skrevet veksler prisen på webhoteller meget, og det kan være svært at klarlægge priser og vilkår 100 %. Et godt sted at starte er http://www.private-hjemmesider.dk/, hvor de bl.a. har samlet en oversigt over de bedst kendte webhoteller, men samtidig også nogle af de billigste spillere på markedet. Du kan helt sikkert hente et godt tilbud hjem her, men hvis du ønsker andet, så kan en simpel Google-søgning hjælpe dig langt i processen. Søgningen: Billige webhoteller giver i tusindvis af resultater, og du kan derfra læse om de forskellige hoteller, hvis du skulle være i tvivl.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.