Hvilken størrelse skal et hundebur have?

november 3, 2016 by marcusja

Der er mange gode grunde til at bruge hundebure / transportbure til hunden, når den skal med i bilen. Den vigtigste er sikkerheden.

Men mange hundeejere kan indimellem blive i tvivl om, hvilken størrelse der er passende til netop deres hund. Hvornår er buret for stort? Og hvornår er det for småt?

Det mest konkrete og gennemtænke svar er udarbejdet af Dyrenes Beskyttelse. De anfører, at der er tre betingelser, som man skal stille til transportburet:

  1. Det skal give hunden mulighed for at stå op.
  2. Det skal give hunden mulighed for at vende sig rundt.
  3. Det skal have en længde, så hunden kan ligge ned (som i en dæk-kommando).

Med disse tre helt enkle råd ved man, at buret ikke er for småt.

Men kan et hundebur være for stort?

Uanset hvad så er det selvfølgeligt bedre, at buret er for stort end for småt. Men man skal ikke tro, at det nødvendigvis er en fordel med store bure. Nogle hundeejere oplever, at hunden er lidt mere rolig, når buret har den passende størrelse. De store bure kan resultere i, at hunden går lidt rastløst rundt.

Hvis du har en hvalp, kan du købe et bur, som passer til en stor hund. Men man kan indsætte en skillevæg, så buret ikke er for stort.

Hvilken type er bedst?

Grundlæggende laves bure til hunde i aluminium, stål og plastik. Det er lidt af en smagssag, om man vil have det ene eller det andet. Dog er der noget, der tyder på, at aluminiumsbure er de foretrukne. Eller med andre ord: De bliver mere og mere populære. En af grundene er, at denne type ikke rasler underkørslen, ligesom stålbure tit gør. Desuden er de lettere, end man regner med. Med et så solidt materiale kunne man forvente, at de er tunge. Men aluminium er et specielt metal, som har et perfekt forhold mellem styrke og vægt.

Stålbure er billige. Mange af dem er produceret således, at de kan foldes sammen, når man ikke skal bruge dem. Man kan også finde mange gode stålbure på DBA.dk og Gul og gratis. Men da prisen generelt er langt nede, er der ingen grund til at lede for længe efter de brugte. Online kan man sammenligne priser og vælge det helt rigtige. Desuden giver online handel i skrivende stund en fortrydelsesret på hele 14 dage. Det er en stor fordel, når man vil købe online.

Transportbokse i plastik har også prismæssige fordele. De er normalt langt nede i pris. En anden fordel er, at de er meget lette at bære rundt på. En tredje fordel er – og dette gælder for de fleste typer – at de kan deles i to. På denne måde har man en underdel og en top. Det betyder yderligere, at man kan vænne hunden til at ligge i underdelen, indtil den skal prøve at komme med i bilen. De fleste hunde vænner sig meget hurtigt til turen i bilen. Men hvis din hund har sværere ved det end andre, kan du prøve at købe et plastikbur, som kan deles. I øvrigt er det en god ide, hvis man forsøger at skabe positive associationer mellem køreturen og alt det, som hunden kan lide, fx lange gåture eller friture i skoven.

 

Links:

http://www.hundegaardtilsalg.dk/transport-bur-til-hund.php


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *