Hvordan bliver jeg model?

marts 19, 2012 by dp

I en tid, hvor teknologien er i rivende udvikling – Bliver nogle hobbyer og karrieredrømme lettere at forfølge for masserne.

Ser man på antallet af spirende model aspiranter på diverse casting sites, overvældes man af antallet. Dette fordi, det er blevet nemmere og billigere at prøve og få en fod indenfor døren i modelbranchen.

En god start er at gå ind på en af disse, og oprette en gratis profil og lave en god beskrivelse og uploade relevante billeder der viser fullfront figur billeder.

Dog skal du ikke lige med det samme hoppe i med begge ben, når du modtager et tilbud om at få taget billeder eller blive tilknyttet et bureau.

Sig nej tak

Mange udefra vil prøve at udnytte dine ambitioner og drømme om at blive model, til egen fordel.

Modtager du et tilbud fra en fotograf om at få lavet TFP (Time for print = Gratis) så skal du sikre dig at der ingen bagtanker er tilknyttet tilbudet. Forhør dig omkring fotografens erfaring og hvilke billeder der var i tankerne til shootet. Hvilke modeller har han tidligere brugt, se hans andre værker og tag kontakt med dem for at høre om deres erfaringer med pågældende fotograf. Må du have en veninde eller ven med til aftalen, hvis ikke er det noget galt. Sørg for at have tjekket så mange ting som muligt – Du har ikke lyst til skumle bagtanker.

Modtager du et tilbud fra et modelbureau, så hav dette i tankerne. Der bør ikke være nogle udgifter forbundet, for dit vedkommende overhovedet. Du er teoretisk set blot en ansat, og skal ikke betale for at gå på job. Dette gælder også opstarts portfolio billeder m.m. Gå også ud fra førnævnte beskrivelse omkring valg af fotograf.

Stå ved dine principper og forlad stedet hvis du føler dig utilpas.

Tattoveringer og piercinger

I vores tid er det blevet meget let at fjerne forstyrrende elementer hos modellen i billedbehandlings processen.

Du bør derfor ikke være bekymret for mulighederne hvis du har et par tatoveringer eller piercinger. Det ekstreme er dog en mulig stopklods i modelverdenen.

Har du en enkelt tatovering på skulderen eller en navlepiercing, kan du være helt rolig.

Kravene for at blive model

Ofte er kravet for at blive model som regel minimum 1.70 centimeter høj. Alt andet er efter pågældende bureau eller arbejdsgiver anvisning.

Alle kan blive modeller, og er du ikke kommet i betragtning pga. din højde f.eks. Skal du ikke lade dette stoppe dig. Der er mange niche muligheder som du kan gøre dig i, og opbygge en karriere igennem. Der er håndmodeller, fodmodeller og hårmodeller.

Mulighederne er mange og husk, det er op til dig om du har hvad der skal til.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *