Hvorfor du bør bruge MMA som en kilde til at vægttab

august 10, 2015 by Stanley

Brydere og boksere har praktiseret vægttab i årtier. Robert DeNiro bragte dette på storskærmen i 1980 som Jake LaMotta i Raging Bull som nipper til Ginger Ale til at komme ned i vægt til hans næste store kamp.

For nyligt, har der været stor fremgang inden for kampsport i USA. Med populariteten af Ultimate Fighter reality-serie, var kæmpefans overalt var vidne til denne masochistiske proces, som krigere brugt timer på i varme saunaer iført plastik dragter for at de kunne smide de sidste kg.

At gå ned i vægt overstiger en praksis; Det er en kunstform, der kræver stor erfaring og engagement at perfektionere. Denne praksis, er almindelige i MMA, men hvorfor vil krigere skære ned i vægt? Og endnu vigtigere, vil det at gå en vægtklasse ned give udøveren en fordel i ringen?

Næsten alle bio-kemiske reaktioner i vores

Krop er afhængige af vand. Vand udgør60 %

af det menneskelige legeme.

Det er ikke kun vigtigt at opretholde liv, men

også at være fysisk og mental klar.

 

Selv med en mild dehydrering, på 1% af

vores kropsvægt eller så lidt som en liter

vand, kan have stor negativ indflydelse

på vores sportslige præstationer.

 

Fysiologisk, dehydrering reducerer kroppens evne til, at levere iltet blod i hele kroppen på grund af en nedsat blodvolumen.

 

Denne reduktion i volumen hæmmer en persons aerobe udholdenhed, muskelstyrke og laktat tærskel. For en sport som ultimate fighting, kan indvirkning på hjerte-kar-kondition begrænse kæmperens evne i ringen.

Som tidligere kæmper og en person, der har praktiseret vægttab siden skole brydningen, er jeg meget fortrolig med denne proces.

Teoretisk set bør en kæmper, som vejer mere i forhold til deres kampsports modstander, have en fordel i styrke i deres konkurrence, når kropsvægt er ens ved indvejningen.

Tidligere UFC mellemvægt mester Rich Franklin ville skære omkring 10-15 kg for at komme ned på en vægt af 85 kg til hans kampe. Jeg havde den udsøgte fornøjelse, at træning med Rich før hans vægttab og var i ærefrygt over hans fysiske overlegenhed, da han er tog 210 pounds bare sådan.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.