Inspiration til nye kaffe opskrifter

august 30, 2014 by Jesper Christensen

Vinteren er så småt på vej og rigtig mange danskere bliver mere og mere afhængige af deres daglige kop kaffe. Med tiden kan en standard kop nescafe dog godt blive alt for kedeligt og monotont. Mange køber derfor deres kaffe på dyre cafeer istedet for at lave dem selv. På cafeerne kan man nemlig få kaffe drikke som Cafe Latté, Frappuchino, Cappuchino osv. Mange undgår derfor at lave kaffen selv da de fejlagtigt tror at det er både dyrt og/eller tidskrævende. Man faktum er at man kan lave mange af de populære kaffe varianter derhjemme, uden at det kræver hverken dyrt udstyr eller uoverskuelige mængder tid. Størstedelen af de populære kaffedrikke indeholder nemlig kun mælk, kaffe og forskellige sirupper.

Vi har her samlet nogle af de mest populære opskrifter på lækre kaffe drikke.

De fleste kaffe opskrifter kræver dog at man har en espresso maskine til rådighed. Men med de nye og billige kapsel-espressomaskiner er det nærmest blevet hvermands eje. Med kapsel-espressomaskinerne, som Dolce Gusto fra Senseo, kan man nemt og billigt lave espresso derhjemme – og på næsten ingen tid!

Dette har gjort at det er blevet langt mere populært at lave og drikke forskellige kaffe drikke derhjemme uden at betale dyrt for dem hos cafeerne.

Latte Macchiato

For at lave, eksempelvis en Latte Macchiato derhjemme, behøver man kun at følge denne nemme opskrift:

 

  • Først varmes og skummes 2 dl mælk. Letmælk eller sødmælk er at foretrække grundet den søde smag.
  • Så hældes mælken op i glasset men det forsøges, så vidt muligt, at undgå at alt mælke-skummet ryger med.
  • Ønsker man at hælde kaffesirup eller eksempelvis Baileys i kaffen gøres dette nu og mælk og sirup røres rundt.
  • Så laves et skud espresso. Har man en kapsel-espressomaskine er det blot at tænde maskinen, vente på at den er varm, sætte en kapsel i og trykke “Go.” Det tager ikke andet end et øjeblik også er der frisk espresso. Det bedste resultat opnås dog ved brug af en rigtig espressomaskine.
  • Så hældes espressoen i. Eventuelt over bagsiden af en ske for at skabe et lag mellem kaffe og mælk.
  • Så hældes mælkeskummet på og kaffen drysses eventuelt med kanel eller kakaopulver.

Det er en fordel hvis glasset er varmt, da man derved undgår at kaffen bliver bitter for hurtigt.

Det er altså slet ikke så besværligt at lave alle de populære kaffe drikke derhjemme. Du kan finde denne og rigtigt mange andre gode og nemme opskrifter lige her. 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *