Betaler du også for meget for dit bredbånd?

august 30, 2014 by Lk

Over 100.000 personer i Danmark betaler for meget for deres bredbånd, er du også en af dem? Så læs med, og bliv klogere på hvordan du kan finde den billigste og mest hensigtsmæssige løsning til dit behov.

Sandsynligheden for at, du har et bredbåndsprodukt, som oven i købet er alt for dyrt, er stor. Konkurrence- og forbrugerstyrelsen har netop vurderet, at mindst 100.000 forbrugere betaler for meget for deres nuværende bredbånd. Dette skyldes at hastigheden på bredbånd er steget markant de seneste par år, og i takt med denne udvikling tilbyder udbyderne nu højere hastigheder til lavere priser uden at have orienteret deres nuværende kunder om det. Deres nuværende kunder hænger derfor fast i gamle abonnementer, med alt for høje priser i forhold til det nuværende marked og de hastigheder, som udbyderne har tilgængelige nu.

Det er derfor vigtigt at forbrugerne selv holder sig ajour med udviklingen af bredbåndshastigheder og priser, og til hjælp med dette anbefaler konkurrence- og forbrugerstyrelsen bl.a. prisportaler som Samlino.dk, Momondo.dk og Pricerunner.dk hvor man kan sammenligne priser på mange forskellige produkter, og derved spare penge på at sammenligne priser, og finde den billigste samt mest hensigtsmæssige løsning.

Eksempelvis kan man på Samlino.dk sammenligne bredbåndspriser, og lige nu se, at prisen på et 20/2 Mbit bredbånd hos TDC koster 255,- kr. pr. måned, samt et oprettelsesgebyr på 398,- kr., hvorimod Telia ligeledes til sammenligning har en forbindelse på 20/2 Mbit til 249,- kr. uden oprettelsesgebyr. Der er altså derfor væsentlige penge, at spare, ved at sammenligne priserne på de forskellige bredbåndsprodukter.

Udover den månedlige ydelse kan sammenligningsportalerne også anskue de ekstra omkostninger, bindinger osv., som måtte være uoverskuelige eller skjult for den uerfarne forbruger. Nogle abonnementer har også frynsegoder, som måske bliver overset. Hvis du f.eks. lytter til meget musik og i forvejen abonnerer på Spotify, kunne det være fordelagtigt at skifte til et at Telias abonnementer. Telia tilbyder nemlig 12 måneders gratis Spotify med i prisen på nogele af deres abonnementer, hvilket jo så måske kunne give dig en stor samlet besparelse. hvis man ligger de to abonnementer sammen.

Sammenligningsprisportaler vil derfor i fremtiden være guld værd for forbrugeren, da de presser udbyderne til at sænke deres priser, i og med at forbrugerene bliver gjort opmærksomme omkring de bedst mulige tilbud. Det er derfor hensigsmæssigt altid at anvende en prissammenlignings guide når man skal købe nye produkter. Et generelt tip til når man færdes på forbrugermarkedet er altid, at tjekke den offentlige forbrugerportal forbruger.dk for gode råd og vejledning til at finde de bedste tilbud.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *