Julefrokost menuen

juli 6, 2015 by teambuild

Julefrokoster er en stolt dansk tradition, som ofte er én af julens højdepunkter. Netop fordi julefrokostens traditioner gror så dybt, er det næsten altid det samme mad, som bliver serveret. En traditionel julefrokost menu er altid lækker. Hvem elsker ikke sild, æg, fiskefilet, medisterpølse, and og risalamande med en god snaps til. De fleste mennesker skal til rigtig mange julefrokoster i løbet af december og mens den traditionelle julefrokost menu er rigtig god, kan man godt få lidt for meget, som december skrider frem. En god løsning på dette kan du finde ved at være lidt kreativ og give din julefrokost et helt særligt twist.

Julefrokost menu med et lille twist

Du kan lave din helt egen julefrokost menu og give dine gæster en anden oplevelse, end de får til alle de andre julefrokoster. Det er dog en god idé at overveje, om dine gæster vil synes godt om denne forandring, inden du gør noget drastisk. Hvis julefrokosten er for et ældre segment, som glæder sig til æg og sild, kan du med fordel holde dig til den traditionelle julefrokost menu. Tænk altid på at holde dine gæster glade med en julefrokost menu, som passer til deres stil. Hvis du derimod får gæster, som vurderes til at være klar til en julefrokost menu med et twist, skal du bare gå til den. Der er mange forskellige måder at håndtere dette på. Du kan for eksempel vælge at tage udgangspunkt i den traditionelle julefrokost menu, men ændre ting hist og her. Prøv for eksempel at bytte sild ud med laks. Du kan også overveje at bytte risalamanden ud med for eksempel chokolade mousse, men den er lidt risikabel. Mange glæder sig nemlig et helt år til at der er risalamande på menuen. Et alternativt valg kan være at servere en salat. Der sidder næsten altid nogle rundt om bordet, som savner lidt grønt til julefrokosten.

Julefrokost menu med et stort twist

Hvis du ikke synes, at et lille twist er nok, kan du fyre den af og ændre hele menuen. Du behøver egentlig ikke servere nogen fra den traditionelle julefrokost menu, hvis du ikke har lyst. Tænk i stedet uden for boksen og lav det, som passer dig og dine gæster bedst. Der er rigtig mange idéer til dette på diverse blogs på internettet, så du kan nemt lave lidt research. En god klassiker er lakseruller. Der er en let og lækkert og passer godt på det kreative frokostbord. Et andet hit er tærter. Tærter passer ligeledes godt ind på et kreativt frokostborg. De er derudover lette og lækre, og det er vigtigt, da dine gæster skal kunne spise flere forskellige retter. Retter med svampe er også altid et hit. Prøv for eksempel at vende en portobellosvamp om, hvorefter du fjerner stokken og fylder hulrummet med diverse ting. Derefter kan du bage dem i ovnen i et kvarters tid. Et godt tip til fyld er pesto og frisk mozzarella. Så har du et bord med en anderledes julefrokost menu.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.