Kaffekapsler – Dyrkning & høst

oktober 22, 2012 by frisor

Fra spire til bønne

Kaffe dyrkes meget forskelligt alt efter i hvilket land og på hvilken egn kaffen gror. Derudover spiller vækstforhold, klima, økonomiske ressourcer samt den menneskelige viden og erfaring en væsentlig rolle. Faktorer som også – i sidste ende – bestemmer kaffens kvalitet.

Moderne dyrkningsmetoder adskiller sig ikke væsentligt fra ældre tiders. Langt størstedelen af det krævende og hårde arbejde ude i kaffeplantagerne, foregår stadigvæk med håndkraft.

Efter høsten skal kaffebønnerne frigøres for frugtkød og hinder og det foregår med hjælp fra to metoder:

Den våde metode

Kaffebærrene føres fra kanaler med rindende vand til en afpulper. En afpulper er et valseværk, hvor frugtkødet fjernes. Herefter føres bønnerne videre til fermenteringstanke. Her undergår bøn-nerne en kontrolleret gæringsproces, som påvirker kaffens smag og giver en mere fyldig, sød og frisk smag. Efter 12-24 timer stopper man processen ved at transportere bønnerne i koldt vand til tørreområ-det, hvor de tørres i solen i 4-5 dage. På de store kaffefarme bruger man tørremas-kiner – store metaltromler, som cirkulerer varm luft – og så er tørretiden kun ca. 24 timer. Den våde metode er en mere nænsom – men også noget dyrere metode – og kræver store vandforsyninger. Den bruges derfor mest på store kaffefarme i Syd- og Centralamerika.

Den tørre metode

Dette er den oprindelige metode, hvor man tørrer kaffebærrene i solen og derefter “knækker” bøn- nerne fri. De hele kaffebær lægges i et tyndt lag og tørres i solen i 2-3 uger på tørrepladser. Kaffebærrene vendes med skrabere ad-skellige gange i løbet af dagen, for at de kan tørre jævnt. For at beskytte bærrene mod fugt om natten, samles de om afte-nen sammen i bunker, der dækkes til. Efter 2-3 uger er frugtkødet tørret ind og bærrene bliver transporteret til afpulperen, hvor frugtkødet fjernes. Til sidst sorteres og klassificeres bønnerne, inden de er klar til gæring og tørring. Kaffe, som er forarbejdet efter den våde metode har en friskere og mere syrlig smag end kaffe, der er forarbejdet efter den tørre metode. Kaffebondens arbejde er nu slut og kaffen sælges til grossister og eksporthand-lere, hvor den kommes i sække a 60 kg (i Colombia pakker man dog i sække a 70 kg) og er klar til at blive handlet med. Faktisk er kaffe den 2. mest solgte vare i verden – efter olie og foran kul, kød, hvede og sukker.

Kaffekapsler Kaffe er ikke bare kaffe!

Kaffekapsler blev etableret, fordi vi, som entusiastiske kaffedrikkere, syntes, at kaffe er alt for dyrt i de danske supermarkeder.

Derudover mener vi, at udvalget er for ringe, hvilket skyldes, at der er for få udbydere på markedet. Vi ønskede derfor at tilbyde produkter, som er billigere og som smager bedre. Vi har fundet leverandører i Europa, som kan levere kaffe af høj kvalitet. Vores priser på kaffe er som udgangspunkt 2 kr. lavere pr. pose end i forretningerne. Vores udvalg er langt større, og så er kvaliteten højere.

Som et ekstra plus kan du sidde derhjemme i fred og ro og bestille din kaffe og få din bestilling leveret til døren med posten.

Hos kaffekapsler.nu kan man udover de 175 forskellige kaffevarianter bestille Senseomaskiner, specielt designede glas til Senseomaskinen, XL-vandtank og mange forskellige opbevaringsdåser til kaffepuder.

Vi er konstant på udkig efter nye produkter og tilbyder regelmæssigt produkter til tilbudspriser. Vi tilbyder også tepuder / tekapsler samt kakaopuder og kakaokapsler til de kaffemaskiner, der inkluderer disse funktioner.
Vi håber De vil synes om vores produkter, som tilbydes her!


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *