Kostume til sidste skoledag?

juli 5, 2015 by Tobias Ehlig

Det er en helt speciel dag, den sidste skoledag i 9. eller 10. klasse. Det er en dag, som de fleste af os husker tydeligt gennem hele livet, for det er på mange måder også markeringen af at barndommen slutter og voksenlivet så småt begynder med store valg at træffe og uddannelser langt væk fra de vante rammer i skolen. Og så skal der festes på sidste skoledag!

Hvor dagen i mange år blev fejret med lidt skæg, ballade, karameller og vandkampe, er det i dag blevet helt normalt, at de afgående elever møder op i kostumer for at sætte et festligt punktum på årene i skole.

Men som det jo er, når der er dømt udklædning og fest, så kommer spørgsmålet uvilkårligt snigende – hvordan vælger jeg det rigtige kostume til sidste skoledag? Det er der mange gode bud på, og et af dem kunne jo være at finde et kostume, der viser den vej i arbejdslivet, du godt kunne tænke dig at vælge fremover: Bager, politibetjent eller postbud? Eller hvad med læge, musiker eller danser?

En overflod af kostumer

Nå, men det lyder måske kedeligt for nogen, der hellere vil sætte gang i en totalfest i farverige kostumer med streg under frihed og et nyt livskapitel. For når først ungdommen sætter gang i noget, så har det jo med at blive mere og mere vildt, overraskende og uforudsigeligt, som årene går.

Men det stiller også større og større krav til eleverne, der på den sidste dag i skolen gerne vil imponere klassekammeraterne og lærerne med et endnu flottere, vildere eller sjovere kostume end året før. Prøv for eksempel at finde et kostume eller en udklædning inden for alle mulige retninger, fantasier, tidslommer – eller slet og ret bare et finurligt og originalt påfund.

Fortid eller superhelt?

Er du glad for den nære fortid, hvor mor og far var om ikke unge så yngre, så finder du herlige og sjove kostumer fra 1970’erne eller 1980’erne – og dine forældre kan garanteret også hjælpe med gode råd, hvis du leder efter mere inspiration.

Du kan også vise dig frem på den sidste skoledag som en af heltene fra film og tegneserier – for eksempel evigt populære Superman, Batman, Harry Potter, Spiderman, Harry Potter eller Darth Vader fra Star Wars. Eller du synes måske det er sjovere eller mere passende at troppe op som læge, Hawaii turist, tyroler med glasset fuld, livredder fra Baywatch, en karakter fra Grease filmen eller måske en fransk matros til drengene eller fransk skønhedsprinsesse til pigerne!

Hvis du ønsker ekstra udstyr til kostumet kan du finde masser af forskellige tilbehør og sjove sager som parykker, briller, overskæg og meget, meget mere, der kan gøre dit kostume til den ekstra oplevelse for dig selv og dine klassekammerater. Den sidste skoledag er den første dag i dit nye liv, så tag nu og marker det på bedst mulig måde.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.