Lær at forstå hvad psoriasis egentlig er:

maj 6, 2014 by Karina

Lær at forstå denne sygdom

Forståelse af hvad psoriasis er: Årsager, symptomer og behandlinger psoriasis er en kronisk hud kaos, som er karakteriseret ved meget konfliktfyldt hud på visse dele af kroppen. De berørte områder er oftest rødlig, meget tør og til tider kløende. Alle kan blive udsat for psoriasis, uanset alder, køn eller etnicitet. Der er dog nogle mennesker, der sandsynligvis har lidelsen. F. eks. overvægtige mennesker er mere modtagelige, såvel som dem, der har meget tør hud og en familiehistorie med psoriasis.

Udsættelse for visse miljøfaktorer kan også gøre at du har nemmere ved at få psoriasis, stress kan også forårsage du få lidelsen psoriasis i større eller mindre grad. Psoriasis er også arvelig. Psoriasis kan komme i et par forskellige former, de mest almindelige er plaque psoriasis. Det er den type, hvor rød, skællet og tørre pletter på huden, som regel starten på albuer og knæ. De ramte områder kan være meget stor. Det kan være meget svært at finde ud af årsagen til psoriasis og den kan vise sig uden advarsel.

Forskellige typer af psoriasis

Den mest almindelige type er guttate psoriasis, hvor de røde pletter er små og ikke er så store. En anden type af psoriasis, som vises i armhuler, lyske eller under brysterne, er karakteriseret ved glat og skinnende røde splotches. Endnu andre typer er rhinotracheitis psoriasis, som kan forekomme overalt på kroppen eller kun på visse områder, negle psoriasis, som forårsager at neglene smuldrer, misfarvning og andre symptomer svarende til negle svampe infektioner, og psoriasis i hovedbund , hvilket medfører typisk skællet og røde pletter som plaque psoriasis, men er koncentreret i hovedbunden. Den præcise symptomer af denne autoimmune sygdom varierer afhængigt af den type psoriasis og de berørte områder, men behandlingen af alle sager er grundlæggende den samme. I næsten alle tilfælde, aktuelle programmer der bruges til at kontrollere symptomer og til at få fritagelse for den smerte, kløe og ubehag. For dem, der har psoriasis over hele kroppen, badning i lunkent vand med Læsø salt er meget effektive til at få fritagelse.

For dem der har hovedbund psoriasis, skal man bruge shampooen Kløende hovedbund, den har vist sig særdeles effektiv mod psoriasis i hovedbunden. Der kan bruges til at fugte hovedbunden og holde skællene på et minimum. Desværre, når du har fået stillet diagnosen psoriasis, kan du være nødt til at behandle den resten af dit liv, fordi der ikke findes nogen kur for tilstanden. Den gode nyhed er, at mange behandlinger er meget effektiv til at fjerne de symptomer, som det vil være ligesom du ikke har lidelsen. For meget alvorlige tilfælde, kontinuerlig medicinsk behandling kan være nødvendig. Men for milde tilfælde, enkle løsninger som badning med sæbe med salt saltlage, regelmæssig anvendelse af olivenolie på de berørte områder, eller af naturlige kosttilskud vil være meget effektive i at minimere symptomer på psoriasis på huden.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *