Læsebriller mod gammelmandssyn

maj 7, 2015 by DennisHansen

Synet ændrer sig gennem hele livet – og særligt efter du har rundet de 40-45 år. Stort set alle i denne aldersgruppe erfarer på et eller andet tidspunkt, at det bliver sværere at læse bogstaverne i avisen eller på computerskærmen, og at de ikke kan tyde teksten i den bog, de er ved at læse.

Det kan være et irritationsmoment til stor gene, men heldigvis er det både helt naturligt og kan nemt afhjælpes. De rigtige læsebriller kan effektivt korrigerer synet og gøre det nære syn skarpt igen, ligesom kontaktlinser med glidende overgang også kan være en god mulighed. Mange ved ikke, at det rent faktisk er muligt at få kontaktlinser med glidende overgang, men det har det altså været i flere år nu.

Gammelmandssyn
I takt med alderen bliver vores evne til at fokusere på et objekt på nært hold forringet. Det skyldes, at øjets linse og ringmuskel bliver mindre smidige og elastiske i 40-års og frem til omkring 60-års alderen, hvorfor øjet ikke længere automatisk kan tilpasse sig forskellige afstande og evnen til at fokusere gradvist forsvinder. Dette bliver kaldt gammelmandssyn, eller den medicinske betegnelse presbyopi, og rammer langt de fleste, når de når en vis alder. Det er en uundgåelig tilstand, som ikke kan forhindres, men som det er vigtigt at gøre noget ved, så snart der er en mistanke herom for at undgå gener og besvær.

Vær opmærksom på symptomerne på gammelmandssyn
Da gammelmandssyn ikke er noget, der kommer fra dag til dag, er det vigtigt at være opmærksom på symptomerne. De første symptomer på gammelmandssyn er i mange tilfælde tiltagende læsebesvær, hvor bogstaver flyder sammen, og avisen skal længere væk, før vi kan læse den. Du skal særligt være opmærksom på gammelmandssyn, hvis:

  • Du har behov for mere lys for at se skarpt
  • Bogstaver flyder sammen, og du oplever sløret syn
  • Du får trykken(hovedpine) midt imellem øjnene
  • Du kan konstatere, at synet er godt på afstand, men er sløret, når du ser på et objekt tæt på

Kom forbi Synoptik for gratis synstjek, råd og vejledning
Synoptiks butikker tilbyder helt gratis synstjek, som hurtigt og uforpligtende kan afklare, om du har brug for briller eller kontaktlinser. Synstesten er gratis og tager kun 5 til 10 minutter, hvorfor det ikke er nødvendigt at bestille tid i forvejen.

Find din nærmeste Synoptik og kig forbi butikken, så står vores dygtige medarbejdere klar til at tjekke, råde og vejlede dig i forhold til læsebriller og kontaktlinser.


Ingen kommentarer

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.